Au furat două monede din secolul IV d.Hr. și o cataramă de curea antică

La data de 4 martie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au identificat doi bărbați, de 39 de ani, respectiv 43 de ani, care ar fi efectuat detecții neautorizate, cu ajutorul unor detectoare de metale, în extravilanul comunei Albești, într-o zonă ce este evidențiată și protejată ca sit arheologic în Repertoriul Arheologic Național.

În urma efectuării controlului corporal, asupra unuia dintre bărbați au fost descoperite, printre alte bunuri, două monede datând din secolul IV d.Hr. și o cataramă de curea antică.

În urma efectuării controlului vehiculului cu care s-ar fi deplasat cei doi bărbați, în interiorul acestuia au fost descoperite, printre alte bunuri, o monedă datând din secolul IV d.Hr. și un fragment de fibulă din bronz.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cei doi bărbați dețin în mod legal detectoarele de metale.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice, în absența certificatului de descărcare de sarcină arheologică, accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizarea prealabilă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PROTEST. „Vă rugăm să respectați identitatea teatrului radiofonic”

mar mart. 5 , 2024
Asociația Cultural – Artistică „Vulturii Carpaților” se alătură protestului public lansat de Redacția Teatru a Societății Române de Radiodifuziune cu privire la nominalizarea a trei spectacole – lectură la categoria Teatru Radiofonic a Premiilor Uniter 2024.   Pentru ediția din acest an a Premiilor Uniter, juriul a făcut la categoria […]

V-ar putea interesa și: