Au început înscrierile la cea de-a XVII-a ediție IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți

Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) deschide perioada de înscriere a filmelor pentru cea de-a-XVII-a ediție IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți. Producătorii și realizatorii de filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animație), filme de lungmetraj documentar și scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație)  sunt invitați să completeze formularul de înscriere de pe platforma filmfreeway.com.

Sunt vizate filme realizate în perioada ianuarie 2021- ianuarie 2023, iar înscrierile se pot face până în 31 martie 2023. 
Secțiunile care așteaptă cu nerăbdare să-și desemneze câștigătorii sunt:

1. Cel mai bun producător independent al unui film românesc de lungmetraj – 1000 de euro
2. Cel mai bun producător independent al unui film internațional de lungmetraj – 1000 de euro
3. Cel mai bun producător independent al unui film românesc documentar – 1000 de euro
4. Cel mai bun producător independent al unui film românesc de scurtmetraj – 800 de euro
5. Cel mai bun producător independent al unui film internațional de scurtmetraj – 500 de euro
6. Cel mai bun producător independent al unui film românesc de școală – 300 de euro
7. Cel mai bun producător independent al unui film de animație – 500 de euro
8. Cel mai bun producător al anului în România – 1000 de euro.

Pentru primele șapte categorii, organizatorii au prevăzut și o mențiune specială.Competiția se adresează producțiilor create fără sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (excepție făcând categoria Cel mai bun producător al anului la care se pot înscrie toate filmele românești indiferent de forma de finanțare), dar și celor din cadrul școlilor de film din România.

IPIFF are ca obiectiv promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producția de film independent și profesioniștii angrenați în astfel de proiecte. Directorul festivalului este regizorul Toma Enache, membru în consiliul conducerii UPFAR-ARGOA. 

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook IPIFF: https://www.facebook.com/FESTIVAL.IPIFF


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Orașul Constanța, sub cod galben și portocaliu de vânt și viscol

sâm feb. 4 , 2023
Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a anunțat că începând de sâmbătă seară, de la ora 20:00 și până duminică seară, ora 20:00, municipiul Constanța se va afla sub cod galben de vânt și viscol. În acest interval, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că […]
constanța ninsoare polaris

V-ar putea interesa și: