Au început să construiască ilegal beach-baruri pe plaje din Constanța

plaja faleza nord constanta

În urma unui control efectuat pe plaja din municipiul Constanța, inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) au dat termene de remediere a neregulilor constatate și au sancționat cu avertisment verbal patru operatori de plajă, care nu respectau prevederile contractului cadru de închiriere a plajei Mării Negre.

„Din verificările efectuate în teren s-a constatat că cei patru operatori de plajă (Quick Clas SRL, Mystic Beach SRL, Pantheon Management SRL și Mega Telecom Solution) nu dețineau acte tehnico-juridice din partea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral pentru mai multe construcții ușoare de tip beach – bar sau terase, amplasate pe sectoarele de plajă pentru care au fost încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. Menționez că pentru zona respectivă P.U.Z. –ul de amenajare a plajei Constanţa este în procedură de elaborare şi avizare”, a declarat directorul A.B.A.D.L., Bogdan Bola.

Inspectorii din cadrul S.G.A. Constanța au notificat operatorii de plajă și le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială.

Citește și: Scandalul plajelor. „Nu le folosim, dar suntem obligați să le plătim!” Ce spune ABADL

SC Quick Clas SRL este de fapt un service auto. Firma cu asta se ocupă, întreținerea și repararea autovehiculelor. Asociați sunt Preda Claudia Alina și Preda Da. În 2016, aceasta era angajată a ABADL și câștiga de atunci sectoare de plajă. Potrvit Confidas.ro, în 2019, firma a avut o cifră de afaceri de 592.237 și un profit de 2.868 lei. Apropo, are sediul în Cernavodă.

Mystic Beach SRL are ca asociat unic pe Dămășaru George. 178.928 lei cifră de afaceri în 2019, profit de 8.776 lei. Este asociat și în alte firme, printre care Kuba Beach Town SRL.

Pantheon Management SRL este condusă de George Teșeleanu, soțul deputatei PSD Cristina Dumitrache și ginerele unuia dintre cei mai puternici și bogați lideri PSD locali, Ion Dumitrache. Potrivit Confidas.ro, firma a avut în 2019 o cifră de afaceri de 1.873.889 lei și o pierdere de 29.235 lei.

Mega Telecom Solution îl care ca asociat unic pe anume Vlad Cornel, care nu mai are legături cu alte societăți comerciale . A avut o cifră de afaceri 364.857 în 2019 și un profit de 11.817 lei.

„De departe, cel mai harnic este operatorul de plajă S.C. Mega Telecom Solution unde, pe subsectorul său de plajă, am descoperit: edificată o construcţie din lemn cu o suprafaţă aproximativă de 200 mp, două construcţii anexe cu rol de foişoare şi o construcţie pentru depozitarea dotărilor de plajă, amplasată în spatele beach bar-ului; muncitori care lucrau la montarea/asamblarea unei terase supraînălţate din lemn şi aluminiu cu o suprafaţă de aproximativ 80 mp; prezenţa unei structuri din lemn dispusă la aproximativ 20 de m în faţa beach bar-ului spre mare; plaja din zona construcțiilor era plină de gunoaie și materiale de construcții, chiar dacă acum mai puțin de lună, angajații #ABADL o nivelaseră și igienizaseră.”, spune Bogdan Bola.

Conform prevederilor art. 8 pct. 8.4 din contractul cadru de închiriere a plajei Mării Negre aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice nr. 454/2013, actualizat, pe sectoarele de plajă se pot amplasa doar dotările prevăzute în Ordinul MDRT 1204/2010 şi cele pentru care face solicitare şi se obţine acceptul A.B.A.D.L.

Citește și: A.B.A.D.L revendică în instanță dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de plajă de 8.763 mp, pe care Primăria Năvodari și-a intabulat-o în mod nelegal

Operatorilor de plajă li s-a reamintit faptul că trebuie să asigure permanent o suprafață de plajă liberă pe toată lungimea sectorului de plajă, corespunzătoare unei lățimi de 5 metri de la linia apei, în vederea realizării lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare și ecologizare mecanizată, iar pe această suprafață de plajă se interzice amplasarea oricăror dotări de plajă.

„Având în vedere cele constatate de inspectorii SGA din cadrul A.B.A.D.L., solicităm tuturor operatorilor de plajă respectarea întocmai a prevederilor contractului de închiriere, în caz contrar se vor aplica prevederile art. 14 Cap. Răspunderea contractuală din contractul de închiriere”, a mai adăugat, directorul A.B.A. Dobrogea-Litoral Bogdan Bola.

Acesta a mai spus că unul dintre răspunsurile celor care construiau ilegal a fost:

„Dacă există cineva căruia nu-i place ceea ce creez acolo, pot spune că îmi pare rău de asta, dar nu este obligat să ne calce pragul.”

Inspectori au acordat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială.


Zen Residence
energia residenceOne thought on “Au început să construiască ilegal beach-baruri pe plaje din Constanța

  1. Cum mă?! Phanteon a avut cifra de afaceri 1.870.000 si a iesit gaura 23.000?! Cat de prost sa fi sa crezi asa ceva? Celalte trei au avut cifra de afaceri cu mult mai mica si totusi au facut profit. Bă voi chiar ne luati de fraieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primăria Municipiului Medgidia a arborat drapele României, Uniunii Europene și al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord

Sat May 9 , 2020
Astăzi, 09 mai 2020, în zi cu puternică încărcătură istorică, poporul român are trei motive pentru a sărbători: Ziua Independenţei proclamată în anul 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei. În urmă cu 143 de ani, Mihail Kogălniceanu, declara în Parlamentul țării: „Suntem […]