Au îngropat gunoaie în Lacul Techirghiol. S-a deschis un dosar de cercetare penală

Comisarii Garzii Nationale de Mediu Constanta au desfasurat actiuni de control in zona Baltii Tuzla, impreuna cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral si reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate Constanta, pentru soluționarea unei petiții. Pe malul baltii, cat si in cuveta acesteia, au fost identificate deseuri preponderent inerte (pamant, moloz, resturi din constructii si demolari), in amestec cu deseuri reciclabile.

„Balta Tuzla se situeaza in interiorul ariei protejate ROSPA 0061 Lacul Techirghiol. Pe suprafete mari, malul baltii nu mai aspect natural; deseurile au fost abandonate pe mal, acoperite cu pamant si impinse spre apa.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Aceștia au atras atenția că:

Eliminarea deseurilor in afara spatiilor autorizate este interzisa!!!

Ingroparea deseurilor de orice fel este interzisa!!!

Activitatile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot sa genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor sunt interzise!!!

Pentru identificarea faptuitorilor si tragerea acestora la raspundere, Garda Nationala de Mediu Constanta a inaintat sesizare penala, pentru incalcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deseurlor si OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vine apa! RAJA a terminat la timp lucrările, după un efort de mai bine de 24 de ore

Thu Sep 22 , 2022
RAJA a anunțat că, în cursul nopții trecute, echipele de intervenție care au lucrat la foc continuu mai bine de 24 de ore, au reușit să finalizeze lucrările în toate cele 14 puncte de lucru. Imediat, la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas, s-au făcut manevrele de vane pentru […]