Au plătit scump pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Polițiștii locali din Constanța au aplicat ieri, 16 aprilie, 15 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

Cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la suma de 7.500 lei și acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

De asemenea, au fost ridicate 3 autovehicule parcate neregulamentar pe locurile special amenajate.

„Solicităm cetățenilor să sesizeze aspectele legate de blocarea/ocuparea fără drept a locului de parcare destinat persoanelor cu dizabilități la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate.”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Amenda contravențională în acest caz este cuprinsă între 1.000-2.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile.

Totodată, oamenii legii pot dispune măsura de ridicare a mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv, iar autoturismul va fi depozitat într-un loc special amenajat de către administratorul drumului până când va fi restituit deținătorului legal. Și pentru acest lucru veți scoate din buzunar peste 600 de lei. Detalii AICI.

„În acest context recomandăm persoanelor să parcheze regulamentar, iar deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali.”, au mai spus reprezentanții Poliției Locale.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.