Au sosit în Constanța primele tablete pentru elevi prin programul național „Școala de acasă”

Au sosit în Constanța primele tablete pentru elevi prin programul național „Școala de acasă”

Astăzi, 04.12.2020, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor din unitățile de învățământ constănțene, prin Programul Național „Școala de acasă”.

Acestea vor fi distribuite în cel mai scurt timp către școlile din județ, în funcție de datele transmise și centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean. Următoarea serie va ajunge la Constanța în cel mai scurt timp și, implicit, la beneficiari.

„Se asigură, astfel, accesul la activități de învățare on-line pentru toți elevii constănțeni, din unități de învățământ preuniversitar de stat, care provin din medii defavorizate și care nu dețin dispozitive electronice cu conexiune la internet.”, a precizat inspectorul școlar genera Sorin Mihai.

„Azi și mâine vom primi, în total, 2600. Restul, până la 5689, vor veni în scurt timp. Tabletele au inclusă cartelă pentru internet și au soft preinstalat (pentru Școala de acasă). Acum se verifică din punct de vedere cantitativ și calitativ. Vor fi distribuite din momentul finalizării verificării. Dacă vor exista defecțiuni semnalate, tabletele vor fi înlocuite, conform procedurii stabilite la nivel național. Numărul total, 5689, acoperă întreg necesarul de dispozitive pentru elevii constănțeni proveniți din medii defavorizate (centralizat la nivelul ISJ Constanța). Tabletele vor fi preluate de către managerii unităților de învățământ care, în baza procedurii operaționale a școlii, le vor distribui către beneficiari.”, a mai spus Sorin Mihai.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident rutier între trei mașini în zona industrială a Constanței

vin dec. 4 , 2020
Un accident rutier între trei mașini a avut loc, vineri dimineață, în zona industrială a Constanței, în intersecția de la CET. „Astăzi, în jurul orei 09.20, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu – intersecție cu strada Cumpenei – din municipiul […]
accident-zona-industriala-3

V-ar putea interesa și: