Au sosit testele anti covid în școli. Majoritatea elevilor se vor testa acasă

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a distribuit în cursul zilei de astăzi, 26.11.2021, la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” Constanța, un număr de 247.000 de teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, pentru 230 de unități de învățământ.

Conform precizărilor Ministerului Educației, aceste teste vor putea fi utilizate sau distribuite la domiciliu joi, 02.12.2021 sau vineri, 03.12.2021.

„Menționăm că, la nivelul județului Constanța, în majoritatea unităților de învățământ s-a optat pentru testare la domiciliu, cu excepția a 4 instituții școlare în care testarea se va realiza într-o formulă combinată, atât în instituția școlară, cât și la domiciliul elevilor.”, a precizat Sorin Mihai, inspector șef ISJ Constanța.

Conform art. 6^1, alin. (6) din ordinul comun, „În situația efectuării testării cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal, rezultatul testării se comunică de îndată, în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile.”

Vă recomandăm și:

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.