Au sunat alarmele în Constanța. Cum să interpretăm sunetele

alarma

Primăria municipiului Constanța anunță că astăzi, 1 noiembrie 2017, s-a derulat un exercițiu de alarmare a populației. Deși inițial a fost anunțat un exercițiu de alarmă aeriană, semnalul transmis a fost de alarmă la dezastre în scopul verificării cunoașterii componenței semnalelor de alarmare publică de către populație, conform anunțului Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Reiterăm faptul că exercițiile se derulează în urma transmiterii de către dispeceratul ISU a mesajului de înștiințare către autoritățile locale.

Pentru o mai bună informare și educare preventivă a populației facem cunoscută semnificația semnalelor de alarmare ce vor fi transmise periodic în cadrul unor exerciții.

Semnalul „ALARMĂ AERIANĂ“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „PREALARMĂ AERIANĂ“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „ÎNCETAREA ALARMEI“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO inedit. Caprele au ieșit la păscut pe străzile orașului Constanța

Wed Nov 1 , 2017
Reporterii Constanța 100% au surprins imagini inedite în orașul Constanța. O turmă de capre păștea nestingherită într-unul din cartierele din municipiu. Mai multe dintre ele găsiseră iarbă pe jos, iarbă netăiată de foarte mult timp, după cum arăta, altele se ridicaseră pe două picioare și, sprijinite de gard, căutau mâncare […]
capre constanta