Au trecut 47 de ani de la marele cutremur din 1977. Cum trebuie să ne pregătim pentru următorul

Sursă foto: ISU Constanța

Astăzi se împlinesc 47 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977.

Cutremurul din 4 martie 1977 a provocat cele mai mari pagube produse de un fenomen natural din istoria României: la nivel naţional 1.578 de persoane şi-au pierdut viaţa (1.424 în Bucureşti) şi 11.321 de persoane au fost rănite (7.598 în Bucureşti).

32 de clădiri de înălţime mare sau medie s-au prăbuşit în Capitală, 32.900 de locuinţe au fost grav avariate la nivel naţional, aproximativ 200.000 de oameni fiind direct afectaţi.

Seismul a avut loc la ora 21:21, într-o zi de vineri, și a avut durata de 56 de secunde.

Aici puteți afla informații utile despre modul de comportare în cazul unui cutremur: https://nutremurlacutremur.ro/

În site-ul de mai sus găsiți tot ce trebuie ca să fiți pregătiți. De pildă, o să aflați că trebuie să aveți pregătită o rezervă sau un rucsac pentru situații de urgență care să conțină obiecte care vă ajuta pentru 3-5 zile, în cazul în care este nevoie să părăsiţi locuinţa. Aceasta trebuie să conțină:

  • apă (minim 4 litri)
  • alimente ușoare și neperisabile, biscuiți, batoane energizante etc.
  • trusă de prim ajutor
  • pătură
  • aparat de radio cu baterii
  • lanternă
  • baterii de rezervă
  • fluier
  • articole de igienă personală: săpun, pastă și periuță de dinți, hârtie igienică
  • agendă cu numere de telefon importante.

Specialiștii consideră că „aproape în mod sigur” un cutremur asemănător o să vină într-un interval de 100 de ani.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa în stațiunea Cap Aurora pe 6 martie

lun mart. 4 , 2024
Pentru executarea lucrărilor de racordare la sistemul centralizat a noilor conducte de alimentare cu apă din Stațiunea Cap Aurora (municipiul Mangalia), se va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri – 06 martie 2024, în intervalul orar 07.00 – 18.00 Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din Stațiunea Cap Aurora, precum […]

V-ar putea interesa și: