Au ucis un bătrân pentru a-i fura bicicleta și nu vor fi pedepsiți

Imagine cu rol demonstrativ

Un bătrân a fost ucis pentru a i se fura bicicletă. Nenorocirea s-a produs în Buzău, iar criminalii sunt trei băieţi de 9, 10 şi 15 ani.

Cel mai probabil, doi dintre ei nu vor păți nimic, pentru că în România copiii până la 14 ani, indiferent de infracţiunea pe care o comit, nu răspund din punct de vedere penal, scrie ObservatorNews.ro.

Bătrânul de 81 de ani a fost ucis cu brutalitate de cei trei copii care îi puteau fi strănepoţi şi pe care îi cunoştea foarte bine. Băieţii l-ar fi urmărit când a plecat de acasă, l-au prins departe de sat, într-o vie şi l-au omorât în bătaie. Un vecin a descoperit teribila faptă.

Toţi cei trei băieţi sunt din familii monoparentale. Motivul crimei e la fel de şocant ca fapta în sine. L-au ucis pentru a-i fura bicicleta. Vecinii sunt terifiaţi, povestesc că cei trei băieţi îl vizitau pe bătrânul Samoilă şi îl ajutau des la muncă în curte.

Dacă se va dovedi că băiatul de 15 ani a acţionat în deplină cunoştiinţă a faptelor sale, va ajunge într-unul dintre cele 4 centre de detenţie pentru minori din România. În cele mai multe state europene, minorii răspund de la 14 sau 16 ani, dar în Polonia şi Franţa de la 13 ani; în Turcia şi Scoţia de la 12 ani; în Elveţia, Anglia şi Irlanda de Nord de la 10 ani. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța vrea să subvenționeze gigacaloria din bani publici tot anul

Dum mart. 26 , 2023
Primăria Constanța vrea să subvenționează gigacaloria și după 1 aprilie 2023, pe toată durata anului. De măsură vor beneficia toți abonații sistemului centralizat de încălzire pentru apa caldă pe care o folosesc. Decizia o vor la consilierii municipali în ședința ordinară de joi, 30 martie de la ora 14.00. Primarul […]

V-ar putea interesa și: