Audieri în Parlamentul European referitoare la vaporul scufundat în portul Midia

Joi, 28 noiembrie, urmează audieri în Parlamentul European și este așteptată reacția Comisiei Europene

O organizație pentru protecția animalelor spune că s-a acționat tardiv.

Mare păcat pentru animalele care au murit doar pentru că s-a intervenit foarte târziu. Nu  s-a lucrat în primele doua nopți de la dezastru. Au fost animale care reușiseră să iasă din navă și care puteau fi culese din apă și duse la mal dacă era măcar o barcă gonflabilă în apropiere. Acum ele plutesc moarte. Este bine că se lasă cu demisii. Avem nevoie de autorități mai puternice pentru protecția animalelor. Sperăm că noua conducere ANSVSA să facă ordine în mafia exportului cu animale vii și că Ministerul Agriculturii va aplica un set de măsuri pentru a înlocui exportul în viu cu cel de carne.”, a spus Gabriel Păun, președinte Animals International.

Nu cunoaștem baza legală prin care s-a permis ca cele 75 de oițe salvate în primele 2 zile să fie duse înapoi la exportator. Noul Președinte al ANSVSA trebuie să garanteze că animalele vor fi recuperate, iar cele care vor fi salvate în continuare vor rămâne sub îngrijire în port până se vor însănătoși, după care să poată fi preluate de diferite sanctuare din țară, unde să trăiască în demnitate până la bătrânețe. Seara trecută am lansat un apel adresat medicilor veterinari care doresc să vină la Midia să ajute animalele rănite, bolnave și extenuate. Spre bucuria noastră telefonul a început să sune imediat, mai mulți medici venind alături de noi și de autorități la Midia, să ajute.” a adăugat Păun.

Animals International a fost invitată să prezinte joi la Strasbourg, în Parlamentul European, atât cazul Queen Hind, cât și cazul vaporului Al Shuwaikh, care a plecat din Midia încărcat cu 70.000 de oi, în ciuda avertismentului Comisiei Europene.

Mă aștept la reacții foarte puternice ale europarlamentarilor și la noi ecouri internaționale, dar și la infringement din partea Comisiei Europene. Pe lângă o rușine fără margini, este probabil prețul pe care trebuie să îl plătim pentru că tolerăm acest comerț barbar cu milioane de animale exportate în fiecare an.”, a încheiat Păun.

Sursă foto: ISU Dobrogea

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.