Austriecii de la OMV Petrom au majorat din nou prețul benzinei și motorinei în România

Austriecii de la OMV Petrom au mărit din nou prețul benzinei în weekend, după alte patru majorări efectuate săptămâna trecută.

Potrivit Monitorul Prețurilor și peco-online.ro, litrul de benzină standard costă, la OMV, prețurile pornesc de la 6,55 lei la benzină și de la 7,68 lei la motorină. La stațiile Petrom din Capitală, între 6,44 și 6,505 lei, iar cel al motorinei standard între 7,60 și 7,63 lei.

Și ceilalți actori din piață au crescut prețurile cu câte 5 bani. La Lukoil benzina pornește de la 6,39 lei per litru, iar motorina de la 7,59 lei, la Mol benzina pornește de la 6,54 lei, iar motorina de la 7,67 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 6,4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 19,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 21,0 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină.

În cazul motorinei, țară noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Austriecii de la OMV Petrom au majorat din nou prețul benzinei și motorinei în România

  1. Oricum sunt mari fraieri ! Ar fi trebuit dublat pretul ,idiotii care nu au fost in stare sa-si exploateze singuri resursele sa plateasca ….Prostia TOTDEAUNA costa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SUA vor menține mii de militari americani în baza Mihail Kogălniceanu pentru încă nouă luni

Dum ian. 22 , 2023
Pentagonul va menţine mii de soldaţi pentru cel puţin încă nouă luni la baza Mihail Kogălniceanu în România, desfăşurare militară americană aflată cel mai aproape de conflictul din Ucraina, au declarat sâmbătă oficiali citaţi de The New York Times. La această bază sunt staţionaţi începând din vara trecută circa 4.000 […]

V-ar putea interesa și: