Autobuzul DRAM DRUM şi Gaşca Zurli vă aşteaptă la Medgidia

Călătoria Autobuzului DRAM DRUM se apropie de final. După două săptămâni de străbătut judeţul Constanţa, 15 localităţi, mii de copii şi zeci de mii de zâmbete, cei 14 profesori trăsniţi ajung sâmbătă, 19 august 2017, la Medgidia, unde vor fi întâmpinaţi de simpatica Gaşcă Zurli, care vor să fie alături de ei la închiderea evenimentului. Spectacolul are loc la ora 19.00, în Parcul 1 Mai.

De-a lungul acestei săptămâni, Autobuzul Veseliei DRAM DRUM și-a continuat călătoria sa educativ-culturală şi a trecut prin Siliștea, Pantelimon, Limanu şi Cogealac. În fiecare dintre aceste localităţi, copiii au fost publicul perfect pentru un spectacol al şcolii altfel, de vară, în care noţiunile predate de către profesorii trăsniţi şi învăţate de „elevi” nu au primit note, ci zâmbete. Nu s-au pus nici absenţe şi nimeni nu a fost scos la tablă sau certat. Dimpotrivă, metodele celor 14 profesori trăsniţi aduc bucurie şi fascinează, copiii declarând sus şi tare că aşa îşi doresc să fie şcoala de acum încolo.

Începutul de săptămână a adus călătoria la Limanu. Căminul cultural de aici a fost umplut până la refuz de copii, părinți și bunici, dornici să facă cunoștință cu cei 14 profesori veseli și trăsniți. Peste 250 de elevi s-au întâlnit cu Toboșarii Veseli, cu Magnificul Antonio, cu Bocănilă, cu Buburuza Teatrală, cu Monalissa și cu toți ceilalți membri ai echipei DRAM DRUM. Rând pe rând, cei mici au urcat pe scenă spre a-și încerca norocul și spre a-și exersa talentul la tobe, profesorul John Micu descoperind, astfel, că unii dintre ei au o înclinație aparte spre muzică. Ca de fiecare dată, acesta a fost atelierul cel mai frecventat și mai dorit, datorită unicității sale și a ineditului pe care îl propune. Atelierul de baloane de săpun a fost al doilea cel mai aglomerat atelier, urmând atelierul de pantomimă, cel de teatru de umbre și cel de jonglerie. Nici la Cogealac, localitatea vizitată marți, 15 august, copiii nu s-au lăsat mai prejos. Deși în număr mai mic decât în celelalte localități, învățăceii au fost la fel de încântați și de atelierele prezentate și de metoda distractivă aplicată de cei 14 profesori trăsniți. Ieri, aceștia au ajuns la Mereni, iar astăzi Autobuzul Veseliei va parca în fața căminului cultural din Adamclisi. Mâine, atelierele distractiv-educative vor fi deschise pentru copiii din comuna Vulturu.

Proiectul este realizat de Asociaţia Teatrelia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Mulțumim pentru sprijinul acordat Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratului de Poliţie al Municipiului Constanţa.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Marius Mihalache & Band – spectacolul lumii la Mamaia

joi aug. 17 , 2017
Festivalul Mamaia Fairytale, 1st edition continuă cu o surpriză în premieră la malul mării. Week-endul 18-20 august se deschide cu Swing World – Marius Mihalache & Band şi Irina Sârbu & Band! Cine nu a auzit de celebrii artişti şi de nu mai puţin celebrele trupe? Dacă totuşi nu, sunteţi […]

V-ar putea interesa și: