Autoritățile au simulat un accident chimic la Oil Terminal, care a afectat Școala Aurel Vlaicu din Constanța

Autoritățile au simulat un accident major chimic la Școala Aurel Vlaicu din Constanța

Primăria municipiului Constanța, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța și reprezentanții Oil Terminal SA, au desfășurat astăzi un amplu exercițiu  la Școala gimnazială numărul 40 „Aurel Vlaicu”, cu tema: „Activitatea personalului didactic, personalului administrativ și elevilor Școlii gimnaziale nr. 40 în cazul producerii unei accident major în care sunt implicate substanțe periculoase”.  

 „Alarma la dezastre” constând în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, s-a dat la ora 10:20, atunci când elevii erau la orele de curs.  

Îndrumați de cadrele didactice și după ce li s-au pus măști de protecție, cei 650 de elevii au fost evacuați din clase către curtea școlii de unde au fost preluați de autobuzele CT BUS și duși în afara zonei de pericol.   

Conform scenariului, în urma unui incendiu izbucnit spontan la un vagon în timpul încărcării cu păcură usoară la rampa CF din Sectia Platformă Nord din cadrul Oil Terminal s-a format un nor toxic ce impunea evacuarea imediată a populației din zona de risc. Elevii s-au comportat foarte bine și au ascultat instrucțiunile profesorilor, îndreptându-se spre locul de adunare stabilit în curtea școlii.  

De asemenea, cadrele didactice au verificat sălile de curs pentru a se asigura că toți elevii au recepționat mesajul și au fost evacuați.  

Exercițiul s-a desfășurat în condiții de siguranță și a fost un succes. Acesta s-a finalizat la ora 10.58 când a fost transmis semnalul „Încetarea alarmei” și care a constat într-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.  

În acest proiect au fost implicat atât personalul didactic, cât și cel administrativ.  

Prin desfășurarea acestui exercițiu s-a urmărit perfecționarea deprinderilor și reducerea timpului de răspuns în situații limită, precum și pregătirea elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar, în ceea ce privește modul de comportare în situația producerii unui accident chimic.

Pentru că pregătirea este esențială în eficientizarea misiunilor de răspuns, municipalitatea va organiza periodic astfel de activități în unitățile de învățământ constănțene.  


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au ajuns în arest după ce au tâlhărit un bărbat pe stradă

lun nov. 28 , 2022
Polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au identificat doi bărbați, de 19, respectiv 25 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Astfel, în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2022, cei în cauză ar fi deposedat, prin violență, un bărbat, de un telefon mobil, […]

V-ar putea interesa și: