Autorul accidentului mortal din 2 Mai vrea să scape de arestul preventiv. Decizia judecătorilor

Vlad Pascu, cel care a ucis doi tineri în 2 Mai, în luna august, în timp ce conducea cu viteză și sub influența drogurilor, vrea să scape de arestul preventiv. Magistraţii Judecătoriei Mangalia i-au respins cererea, dar decizia nu este definitivă.

“Menţine arestarea preventivă a inculpatului Pascu Matei Vlad, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere”, se arată în minuta instanţei. 

Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.  

Apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Adrian Bendeac, a declarat jurnaliştilor, la ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia, că există un termen de 20 de zile pentru a formula cereri şi excepţii, după comunicarea rechizitoriului. 

“„Astăzi a fost termen pentru verificarea măsurii preventive. Ni s-a comunicat rechizitoriului. Avem 20 de zile la dispoziţie, eventual cu posibilitatea de prelungire, avem un termen pentru a formula cereri şi excepţii. Nu s-a fixat termen pe fond, nu s-a fixat termen pe cameră preliminară. Nu au fost audieri astăzi, s-a pus în discuţie doar măsura preventivă. Încă nu am ajuns pe fond”, a afirmat Adrian Bendeac. 

Vlad Pascu a fost trimis în judecată miecuri, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

În 19 august, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în 20 august a fost arestat preventiv de Judecătoria Mangalia, pentru 30 de zile. Măsura arestului preventiv a fost prelungită cu încă 30 de zile şi în luna septembrie.

Într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

V-ar putea interesa și:

Europol: Vlad Pascu a petrecut „cu copiii unor persoane cu poziții sociale și politice în județul Constanța”

Șeful Poliției Române: „100% accidentul de la 2 Mai putea fi evitat. A fost o serie de erori impardonabile”

Cum vrea să-l scape de închisoare mama pe Vlad Pascu, tânărul drogat care a ucis doi studenți STENOGRAME

Raportul Corpului de Control al MAI referitor la accidentul mortal din 2 Mai

Sora lui Sebastian, băiatul ucis în accidentul din 2 Mai, doarme cu poza fratelui ei în brațe

Tânărul ucis de șoferul drogat era lumina familiei. Tatăl nu l-a lăsat să vină cu mașina la mare tocmai pentru că este periculos

Șoferul de bani gata care a ucis doi tineri mai fusese prins cu droguri, dar a fost iertat de magistrați


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

COMPLETARE Primăria Constanța taie masiv de la investiții și se împrumută pentru termoficare

joi oct. 12 , 2023
Jucătorii de poker folosesc expresia „all in” atunci când au (sau cred că au) cărți bune în mână și mizează toți banii pe care îi au pe acea mână. Asta se pare că face Primăria Constanța în acesta perioadă. Mizează tot pe un nou sistem de termoficare. „All in”. Ia […]

V-ar putea interesa și: