Autostrada A0. Minciunile ministrului Sorin Grindeanu. Veste proastă și pentru șoferii din Constanța

Orice șofer constănțean care vrea să treacă de București se confruntă cu un trafic de coșmar. Fie că alege să conducă prin centrul capitalei, fie pe centura ocolitoare, aglomerația este infernală.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ne-a promis, în mai multe rânduri, că vom putea circula pe noua Autostradă A0, care ocolește Bucureștiul, încă din acest an, cel puțin în zona de sud.

Nu s-a întâmplat așa. Sorin Grindeanu ne-a mințit. Fie cu bună știință, fie din nepricepere.

Asociația Pro Infrastructură spune că Autostrada A0 Sud este marea dezamăgire din 2023.

Partea de sud este împărțită în trei loturi.

Lucrurile stau cel mai grav pe sectorul al treilea, construit de greci, de Asocierea Aktor – Euroconstruct Trading. Aceștia au intrat deja în hibernare”, atrage atenția Asociația Pro Infrastructura care a realizat o filmare din dronă cu șantierul lotului 3 de pe A0 Sud.

Pro Infrastructura amintește cum la început de an a dezmințit vehement declarația ministrului Grindeanu care promitea că acum la final de an se va circula pe toată A0 Sud – „vii pe autostradă de la Pitești și te duci până la Constanța doar pe autostradă”.

„Realitatea din 22 decembrie 2023. S-a ajuns la aproximativ 60% stadiu fizic în teren. Nicio grindă pe șantier, cu excepția pieselor de tablier metalic din nodul cu A1 care zac acolo de luni bune. Ceva balast stabilizat sau asfalt? Un biet petic de test. Sub amenințarea rezilierii, grecii au aprins un foc de paie în vara trecută și într-adevăr au avut câteva luni mai bune. Dar au obosit repede, așa că toamna minunat de secetoasă pentru construcții i-a luat prin surprindere și abia dacă au mai pus ceva procente în teren. Așa că acum trebuie să ne mutăm cu toții cu cortul pe șantierul lor ca să fim siguri că vor executa, cu chiu cu vai, restul de ~35% din lucrările rămase în următoarele 12 luni. Acesta trebuie să fie obiectivul major în infrastructura rutieră în 2024: legarea A1 de A2 cu A0 prin sudul Capitalei, fără restricții. Orice alt rezultat este un dezastru!”, scrie API.

Se va inaugura un ciot

Pe 21 decembrie 2023, cei de la API filmat din dronă și traseul A0 Sud între DN6 (Bragadiru) și DN4 (Popești Leordeni) și s-au lămurit: între Crăciun și Revelion se vor inaugura doar cei 10 kilometri dintre DN6 și DN5.

„Secțiunea până în DN4 nu are nicio șansă de a fi deschisă, în ciuda promisiunilor iresponsabile din ultimele luni ale ministrului Grindeanu și ale secretarului de stat Scrioșteanu. Antreprenorul general, Alsim Alarko, a avut termen de finalizare mai 2023, extins până în iulie, pe lotul 2 (Bragadiru/DN6-Jilava) și septembrie 2023, extins până sfârșit de octombrie, pe lotul 1 (Jilava-Autostrada A2).

Deși trebuiau finalizați 33,23 kilometri între DN6 și A2 în 2023, ne alegem cu mai puțin de o treime pe care-i putem folosi, cei 10 km dintre DN6 și DN5, plus 6,3 km de muzeu, restul lotului 2. Mai mult, sectorul DN6-DN5 a tot fost promis a fi dat în trafic până în decembrie 2022, deci avem un an de întârziere din acest punct de vedere.

În previziunile noastre din ianuarie am dat un „pariu sigur” că ambele loturi din A0 Sud vor fi gata în 2023 dar se pare că am fost mult, mult prea optimiști. Turcii au demonstrat că nu au forță să pună în teren 33 de kilometri în termenele asumate, iar șefii din Transporturi n-au fost în stare să facă mai mult decât să vândă iluzii.

Prin vară, când era clar că nu mai au cum să se țină de contracte, am cerut ca turcii să se focalizeze până în DN4. Dar autoritățile s-au culcat pe o ureche și s-au trezit abia acum în decembrie că vor să deschidă până în DN4.

Imposibil, niciun constructor nu ar putea pune în teren, în câteva zile, ceea ce mai este de făcut între DN5 și DN4, cu atât mai puțin Alsim Alarko: pasajul peste A0 în apropiere de Berceni, asfalt pe anumite bucăți, parapete de protecție și marcaje pe zone întinse și conexiunea cu DN4, ca să amintim doar punctele critice.

Așa că doar prin primăvară vom putea merge pe profil complet, în deplină siguranță și fără restricții, pe A0 până în DN4 și cândva prin iunie, sperăm, până în Autostrada A2.”, au declarat cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Șantierul, încremenit pe lotul 3


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 comentarii la “Autostrada A0. Minciunile ministrului Sorin Grindeanu. Veste proastă și pentru șoferii din Constanța

  1. Nu va mirați ca lucrările stagnează. N-a început campania electorală… Atât s-a putut! Rusine!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Jucării pentru o fetiță care și-a pierdut ambii părinți în numai câteva luni

sâm dec. 23 , 2023
Și-a pierdut pe rând părinții, în numai câteva luni. Vorbim de o fetiță de ani 11 ani din comuna Cumpăna, care a rămas în grija surorii mai mari. Ieri, polițiștii din cadrul Poliției Eforie au mers la locuința familiei încărcați de cadouri. Ursuleți de pluș, dulciuri, alimente și mai ales […]

V-ar putea interesa și: