Autostrada așteptată de toți șoferii constănțeni, progrese pe mai multe fronturi, dar cu risc mare de întârziere

Sursă foto: Facebook/Ionel Scrioșteanu

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a făcut recent o vizită pe șantierul autostrăzii A0, Lotul 3, pentru a verifica stadiul lucrărilor. Deși activitatea pare intensă, termenele limită sunt în pericol fără o impulsionare semnificativă a ritmului de muncă. Autostrada este extrem de importantă pentru constănțeni. După ce va fi gata, nu vom mai fi nevoiți să traversăm capitala în drumul spre centrul țării.

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗲𝘀𝗲 𝗽𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗲 𝗳𝗿𝗼𝗻𝘁𝘂𝗿𝗶

Pasajul peste A1 București-Pitești, km 0+000: Predalele au fost montate pe deschiderile laterale și se realizează armătura pentru placa de suprabetonare pe prima deschidere.

Pasajul peste CF București-Craiova, km 93+396.16: Lucrările de rigidizare a tablierului metalic au fost finalizate, se instalează aparatele de reazem și au fost montate 35 de grinzi de beton. Activitatea continuă, iar montarea predalelor este în curs.

Podul peste râul Sabar, km 94+322.08 – Dârvari: Toate infrastructurile C1, C2, P1 și P2 sunt finalizate. Grinzile și predalele au fost montate, iar lucrările de armare, cofrare și betonare sunt în desfășurare.

Podul peste râul Ciorogârla, km 99+932 – Ciorogârla: Infrastructurile și armarea plăcii de suprabetonare au fost finalizate. Armarea grinzii de parapet este încheiată, urmează cofrarea și turnarea acesteia.

Pasajul pe DC 126, km 86+791 – Clinceni: Infrastructurile sunt finalizate și urmează montarea grinzilor pentru toate deschiderile.

Pasajul pe DE, km 89+748 – Domnești: Infrastructurile și placa de suprabetonare sunt complet finalizate.

Pasajul pe DC125, km 91+350 – Teghes: Din cei 36 de piloți necesari, 26 au fost executați. Lucrările de relocare a utilităților sunt în curs pentru a finaliza piloții rămași.

Pasajul pe DC128, km 94+277: Toate infrastructurile și placa de suprabetonare sunt finalizate.

Pasajul pe DC158, km 95+910 – Dârvari: Infrastructurile sunt finalizate, iar majoritatea grinzilor au fost montate, cu excepția deschiderii 1, unde se așteaptă relocarea rețelei de utilități publice de gaz.

Pasajul pe DJ602, km 100+245 – Ciorogârla: Infrastructurile și placa de suprabetonare sunt complet finalizate.

𝗟𝘂𝗰𝗿𝗮̆𝗿𝗶 𝗹𝗮 𝘁𝗲𝗿𝗮𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲

Se continuă lucrările de umpluturi la corpul drumului și la fundație, iar protecția taluzurilor și înierbarea acestora sunt în desfășurare. Montarea gardurilor de împrejmuire a autostrăzii și a bazinelor de retenție este în curs, iar stratul de bază AB22,4 de balast stabilizat și mixtură asfaltică este aplicat. Relocarea rețelelor de utilități publice continuă.

𝗦𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗹𝗼𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟯

Lotul 3 al #A0 Sud cuprinde un nod rutier la intersecția cu A1, 9 pasaje, 4 poduri, 46 de podețe și două parcări de scurtă durată, plus două spații de servicii. Testarea grinzilor este în desfășurare, iar monitorizarea atentă a șantierului este esențială pentru a menține presiunea asupra constructorului în vederea finalizării lucrărilor la termen.

Concluzia: În ciuda progresului, ritmul actual necesită impulsionare suplimentară în anumite zone pentru a îndeplini obiectivul de dare în trafic la sfârșitul acestui an.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Biroul Electoral Costinești a propus anularea alegerilor

vin iun. 14 , 2024
Biroul Electoral Local Costinești (BELC) a propus reluarea alegerilor, din cauza problemelor descoperite. Decizia va fi luată de Biroul Electoral Central. Biroul Electoral din localitatea Costineşti a decis, în unanimitate, să propună anularea scrutinului din localitate, o adresă în acest sens fiind trimisă Biroului Electoral Central (BEC) Voturile în Costineşti […]

V-ar putea interesa și: