Autoutilitară confiscată de polițiștii locali constănțeni

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat pe 26 noiembrie doi bărbați în timp ce aruncau dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Cei doi au fost surprinși la intersecția străzii Crișului cu strada Alceu.  

Persoanele în cauză au fost sancționate cu amendă în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021, art. 20, alin. 3, privind regimul deșeurilor.  

Totodată a fost dispusă măsura complementară de confiscare a autoutilitarei folosite la săvârșirea contravenției.  

„Vă reamintim că polițiștii locali monitorizează în permanență întreg municipiul Constanța și manifestă toleranță zero față de persoanele care încalcă prevederile legale. Vă rugăm să înțelegeți că depozitarea ori abandonarea necorespunzătoare a deșeurilor de orice fel poate produce consecințe destul de grave asupra mediului înconjurător. Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației de mediu la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, a anunțat Primăria Constanța.

Deșeurile rezultate din construcții nu se mai pot depozita în Portul Constanța, după ce aceasta a fost închisă de Garda de Mediu, iar primăria amendată. Singurele opțiuni sunt gropile din Schitu sau Ovidiu, dar costurile sunt mult mai mari.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident urmat de incendiu pe Autostrada Constanța București

sâm nov. 26 , 2022
Accident urmat de incendiu pe Autostrada Constanța București, la km 201 pe sensul dinspre capitală spre litoral. În accident au fost implicate trei autoturisme în care se aflau, in total, 4 persoane adulte. „Incendiul a fost lichidat pana la ajungerea echipajelor. Persoanele implicate au fost asistate medical la fața locului, […]

V-ar putea interesa și: