„Avem o lună octombrie grea, nu suntem în vârful valului 4”

nelu tataru

Nelu Tătaru, consilierul pe sănătate al lui Florin Cîţu, a declarat astăzi că luna octombrie va fi una grea, dar România nu a ajuns în vârful valului 4, precizând că dacă anul trecut 5% din cazuri ajungeau la Terapie Intensivă, în acest an 10% din cazuri merg la ATI.

Nelu Tătaru a fost întrebat, sâmbătă, la Digi 24, dacă România a ajuns în vârful valului 4 sau urmează o perioadă mai grea. 

„Avem o lună octombrie grea, nu suntem în vârful valului 4. Încă avem o transmitere comunitară accentuată. (…) Anul trecut făceam o analiză şi vedeam că 5% din cazuri ajung la Terapie Intensivă, anul ăsta vedem că în jur de 10% din cazuri ajung la Terapie Intensivă. Anul trecut spuneam că transmiterea se face exagerat de mult, dar nu putem vizualiza, anul acesta suntem în aceeaşi paradigmă, dar în condiţiile în care lumea priveşte cu mai multă relaxare”, a transmis fostul ministru al Sănătăţii.

Întrebat dacă ar susţine o carantină de două săptămâni în toată România, Nelu Tătaru a răspuns:

„Dacă aş şti că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung două săptămâni. Fiecare transmitere se află în diferite stadii de boală. În condiţiile în care nu suntem în 2020 şi nu rămânem la îndemâna lockdown-ului, avem nişte restricţii pe care le-am impus de anul trecut pe care nu le verifică nimeni şi nu ia nimeni măsuri dacă nu se respectă. (…) Avem şi foarte multă neimplicare în acest moment”.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Amendați pentru că nu au respectat legea pentru combaterea pandemiei

Sat Oct 16 , 2021
Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța (Secțiile de poliție urbană și Biroul Rutier) au desfășurat ieri, 15 octombrie, activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, au fost […]
politisti-jandarmi-2