Avertisment din Germania: Rusia vrea să domine Europa Centrală și de Est. „Pregătiți-vă pentru un conflict de zeci de ani”

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a avertizat sâmbătă, într-un discurs susţinut la Conferinţa de securitate de la Munchen, că ţările europene şi alianţa NATO trebuie să se pregătească pentru un conflict de zeci de ani cu Rusia, relatează dpa, citată de Agerpres.

Eforturile de a include Rusia într-o arhitectură de securitate europeană mai largă după Războiul rece a eşuat, a declarat Boris Pistorius în faţa participanţilor la Conferinţa de la Munchen.

„Toate aceste încercări au venit în contradicţie cu strategia Kremlinului de a-şi reinstala dominaţia în Europa Centrală şi de Est”, a afirmat el.

Aliaţii occidentali vor sprijini cu fermitate Ucraina „indiferent cât timp (preşedintele rus Vladimir) Putin va continua acest război ilegal şi fără sens împotriva unei naţiuni suverane şi iubitoare de libertate”, a declarat Pistorius.

Dar asta înseamnă şi că „va trebui să trăim cu linii de demarcaţie în Europa pentru decenii de acum încolo”, a afirmat ministrul german al apărării. „Europa liberă şi democratică pe de o parte, Rusia belicoasă şi autoritară, pe de altă parte”, a adăugat el.

Cheia conflictului, a spus Pistorius, este restabilirea puterii militare a NATO în Europa pentru a contracara ameninţarea rusă.

„Descurajarea eficientă este asigurarea noastră de viaţă”, a spus el în continuare, argumentând că există trei dimensiuni ale stabilirii unui sistem de descurajare eficientă: Alianţa trebuie să investească mai mulţi bani în apărare, să-şi refacă capacitatea industrială de a produce muniţii şi de a pregăti forţele militare pentru a fi desfăşurate şi să lupte atunci când este necesar.

Pistorius a mai spus că este nevoie de o cooperare mai strânsă cu ţările din emisfera sudică şi de un mai mare respect pentru aceste ţări pentru a contracara influenţa globală a Rusiei, potrivit dpa.

Recomandare: George Simion atacă dur Uniunea Europeană, de la care România a primit 379.426 de euro pe oră, în fiecare oră din ultimii 16 ani și trei luni


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Traseu deviat pentru o linie CT BUS

Dum feb. 18 , 2024
CT BUS a anunțat, pe 18 februarie, că autobuzele de pe linia 5-40 circula din nou deviat în zona Viile Noi, pe strada Comarnic pe sensul spre Campus. „Traseul a fost modificat din cauza lucrărilor la carosabil ce se efectuează pe strada Meșterul Manole, între străzile Pandurului și Hatman Arbore.”, […]

V-ar putea interesa și: