Avertismentul NATO: războiul din Ucraina poate dura multe luni sau chiar ani

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg (foto), a declarat că instituția nu a văzut „niciun indiciu” că obiectivul preşedintelui rus Vladimir Putin de a controla întreaga Ucraină s-a schimbat și a avertizat că războiul ar putea dura luni chiar ani de zile.

Adresându-se reporterilor înainte de summitul de la Bruxelles al miniştrilor de Externe ai aliaţilor NATO, Stoltenberg a avertizat, de asemenea, că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile.

„Nu am văzut niciun indiciu că preşedintele Putin şi-a schimbat ambiţia de a controla întreaga Ucraină şi, de asemenea, de a rescrie ordinea internaţională, aşa că trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Trebuie să fim realişti şi să ne dăm seama că acest lucru poate dura mult timp, multe luni sau chiar ani”, a mai subliniat Stoltenberg.

Miniştrii de Externe ai statelor NATO se reunesc miercuri şi joi pentru a discuta despre suplimentarea sprijinului oferit Ucrainei.

Kievul a cerut tancuri şi avioane de luptă pe lângă sistemele de apărare deja furnizate de Occident.

„Nu voi intra în toate detaliile despre exact ce tip de echipament de armament furnizează aliaţii, dar pot spune că totalitatea acţiunilor este semnificativă şi include unele sisteme mai grele combinate cu sisteme mai uşoare”, a continuat Stoltenberg.

El a avertizat că războiul din Ucraina va avea implicaţii de securitate pe termen lung pentru Europa, indiferent de momentul în care se va termina.

„Am văzut dorinţa preşedintelui Putin de a folosi forţa militară pentru a-şi atinge obiectivele. Şi asta a schimbat realitatea securităţii în Europa pentru mulţi, mulţi ani”, a mai explicat şeful NATO.

Sursă foto: nato.int


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pentru prima dată, microplasticele au fost descoperite în plămânii oamenilor

mie apr. 6 , 2022
Oamenii de ştiinţă spun că poluarea cu microplastice era omniprezentă pe întreaga planetă, determinând, inevitabil, expunerea oamenilor la ea şi provocând „o îngrijorare tot mai mare cu privire la pericolele” pentru sănătate. Poluarea cu microplastice a fost descoperită pentru prima dată în plămânii oamenilor. Particulele au fost găsite în aproape toate […]
plastic

V-ar putea interesa și: