Aveți loc de parcare și ridicați plăcuța? Puteți fi „câștigătorul” unei amenzi

Primăria Constanța reamintește că modalitatea de semnalizare a locurilor de parcare s-a schimbat, prin aprobarea nouui regulament. Cei care au locuri de parcare închiriate de sunt rugați să respecte prevederile din regulament, pentru a evita sancțiunile.

Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte caracteristicile prevăzute în Anexa 2 din HCL nr.123/2021, respectiv plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de 2 mm, vopsite cu grund și vopsea galbenă. Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de 3 cm iar sintagma „rezervat” va fi boldată. Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm. Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare, conform schiței eliberate de către administratorul parcării.

„Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, împreună cu reprezentanții Confort Urban desfășoară în această perioadă o campanie de dezafectare a dispozitivelor neconforme ce pun în pericol circulația rutieră și pietonală și de informare a proprietarilor asupra riscurilor la care se expun dacă utilizează aceste mijloace de semnalizare.”, a anunțat primăria.

Ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500-1000 lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

„Facem apel la constănțeni ca în cazul în care sunt martorii unor astfel de fapte să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, mai spune primăria.

Primăria vrea ca, de anul viitor, să majoreze taxa pentru aceste locuri la 399 de lei pe an.

Vă recomandăm și:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A murit interpretul de muzică populară Benone Sinulescu

joi nov. 18 , 2021
Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani. Deşi informaţii iniţale au indicat că ar fi murit la spital din cauza unei pneumonii, soţia lui a explicat că el a refuzat internarea. Sinulescu a avut în ultimele luni probleme de sănătate, fiind internat […]
Benone Sinulescu

V-ar putea interesa și: