Avocatul Filișan a făcut un parc superb, de 1,2 hectare, cu puțin peste 1 milion lei. Primarul Chițac vrea să extindă cu 0,38 hectare un parc, dar cu 10 milioane de lei

ovidius park
Ovidius Park, realizat de avocatul Cătălin Filișan

Doi ani de zile i-a luat avocatului Cătălin Filișan să facă un parc de la zero. Ovidius Park are 1,2 hectare și a costat puțin peste un milion de lei. Nu s-a cuantificat însă totul, pentru că mulți oameni au muncit voluntar, alții au donat diferite materiale.

A durat doi ani pentru că în această perioadă am avut parte și de o pandemie așa cum se întâlnește o dată la o sută de ani. Fără ea, ar fi fost gata mult mai repede.

Vă puteți bucura de el în zona Universității Ovidius. Detalii puteți afla AICI.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat astăzi, după un an și jumătate de mandat, că, împreună cu armata de funcționari din instituție, a vrea să extindă parcul de la Casa de Cultură de la 18.153 mp la 22.049 mp. Vrea, așadar, să mărească parcul cu 0,38 hectare, adică o suprafață de trei ori mai mică decât cea construită de avocatul Cătălin Filișan.

Primăria a aprobat, în acest an și jumătate, „indicatorii tehnico-economici ca urmare a măririi suprafeței parcului” de la Casa de Cultură.

„Odată cu această transformare, suprafața spațiului verde va crește considerabil: de la 11.994 mp (cât este în prezent), la 18.536 mp (după modernizare).”, a anunțat primarul. Adică 0,65 hectare.

Pe lângă acest lucru, proiectul de modernizare prevede mai multe lucrări, printre care: amenajarea peisagistică, desfiinţarea platformelor betonate şi salubrizarea zonelor, racordarea la utilităţi publice, refacerea aleilor pietonale, zone pentru sport urban, locuri de joacă pentru copii, mobilier urban nou, un nou sistem de iluminat public, sistem de supraveghere video, rețea Wi-Fi.

„Investiția totală se ridică la suma de aproximativ 10 milioane de lei, inclusiv TVA.”, a anunțat primarul.

Ovidius Park are cam tot ce scrie mai sus, are 1,2 hectare și a costat 1 milion de lei și puțin. De 10 ori mai puțin.

Există însă o diferență: Ovidius Park a fost făcut folosind numai bani privați, din sponsorizări, bine drămuiți, fără risipă.

Primarul Chițac e încântat de propunerea modernizării parcului de la Casa de Cultură, așadar suma nu i se pare deloc mare.

vergil-chitac-stefan-cel-mare
Vergil Chițac, primarul Constanței. În fundal, strada Ștefan cel Mare, un proiect moștenit de la fostul primar, care se mișcă însă foarte greu acum

„Sunt încântat că mai facem un pas important în acest amplu și atât de necesar proces de revitalizare a infrastructurii din Constanța. Lucrările pe care le derulăm și cele care vor urma în perioada următoare vor contribui din plin la îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru.”, a anunțat acesta.

Reamintim că Primăria Constanța a anunțat, încă din ianuarie 2021, că va face un mic parc, de circa 8.000 mp, în zona Registrului Auto Român. După un an și jumătate, în acel loc funcționează în continuare RAR.

V-ar putea interesa și:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Avocatul Filișan a făcut un parc superb, de 1,2 hectare, cu puțin peste 1 milion lei. Primarul Chițac vrea să extindă cu 0,38 hectare un parc, dar cu 10 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Șeicii din Emiratele Arabe Unite vor să investească sute de milioane de euro în Portul Constanța

mie iun. 22 , 2022
Conducerea Abu Dhabi Ports Group și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, în zona Molului Sud, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu. „În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi la Abu Dhabi, reprezentanții acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 […]

V-ar putea interesa și: