Avram Iancu, omul care traversează înot Marea Neagră, ajunge în Constanța

Avram Iancu, omul care traversează înot Marea Neagră, ajunge vineri în Constanța.

Acesta și-a propus să ajungă de la Sulina la Istanbul.

Mâine, 14 septembrie, va înota pe segmentul tabăra Năvodari până la Pescărie sau chiar până în portul Tomis.

Călătoria sa a început pe 2 septembrie, în Sulina, adică la kilometrul zero al Dunării, și va dura, dacă totul merge bine, între 40 și 50 de zile. Va parcurge, în total, circa 630 de kilometri.

Anul trecut, Avram Iancu a înotat „bătrânul fluviu” în 89 de zile, fără costum de neopren, stabilind o premieră mondială.

De ce o face?

„Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiți și pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în fața unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Povestea trebuie să meargă mai departe!  Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligația de a scrie povești de care copiii și nepoții noștri să fie mândri. Eu nu scriu poveștile cu stiloul ci cu brațele. Braț după braț, până la capăt! Înotam și marea! Nici chiar poveștile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susținute.”, spune Avram Iancu.

Pe 30 august 2016, acesta a devenit primul român care a reușit traversarea Canalului Mânecii.

Detalii despre Avram Iancu și activitatea acestuia găsiți AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.