Azi se deschide o nouă linie regulată de transport maritim pe ruta Karasu (Turcia) – portul Constanța, după 5 ani

Astăzi, sosește în portul Constanța nava Sea Partner. Se marchează astfel deschiderea unei noi linii maritime ROPAX (transport camioane, automobile şi pasageri), care va opera pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța.

Nava va face escală în portul Constanţa, săptămânal, în fiecare zi de joi. Sea Partner transportă 60 de unităţi, din care 5 autoutilitare noi cumpărate de administraţii locale din România.

Linia de transport maritim se numeşte Sea Lines, agentul navei va fi LAM România şi nava va fi operată de Sea Container Services.

„Acest serviciu, care revine în portul Constanța după o întrerupere de aproape 5 ani, îşi propune pe de o parte, scurtarea timpului de tranzit pentru mărfurile care circulă pe șosele între Turcia şi Europa Centrală şi de Est, iar pe de altă parte, oferirea unei alternative mai sigure şi mai ieftine de transport decât transportul rutier, pentru toţi şoferii care călătoresc între România şi Turcia.”, a declarat Costel Stanca, director general CNAPMC.

CN Administraţia Porturilor Maritime consideră că acesta este doar primul pas în dezvoltarea transportului RO-RO în Marea Neagră şi îşi propune ca în cel mai scurt timp, portul Constanţa să fie legat cu astfel de servicii regulate și cu alte porturi importante din Marea Neagră.

Sursă foto: http://www.shipspotting.com


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consilierii județeni PNL au donat 200 de teste pentru pentru detectarea Covid-19 Spitalului Județean Constanța

joi apr. 2 , 2020
Consilierii județeni PNL au donat 200 de teste pentru pentru detectarea Covid-19 Spitalului Județean Constanța. Anunțul a fost făcut de consilierul liberal Marian Crușoveanu, pe pagina sa de Facebook. „Momentele cele mai dificile sunt și momentele care ne aduc împreună de cele mai multe ori. În astfel de momente, solidaritatea, […]
maian crusoveanu

V-ar putea interesa și: