Bacteriile de lângă noi. Cât de murdari sunt banii și cum arată cartofii prăjiți după 6 ani

Stafilococul auriu surprins, printr-un microscop, pe o bancnotă

Banii sunt murdari. Auzim asta destul de des. Dar cât de murdari sunt banii în realitate?

Am găsit răspunsul la unicul muzeu din lume dedicat microbilor, Micropia, din Amsterdam.

Aici puteți vedea, la microscop, care sunt bacteriile pe care le întâlnim în număr mare pe bani.

„După trei zile petrecute într-un vas Petri (un vas rotund neted cu capac folosit pentru cultivarea microorganismelor), pe o bancontă pot apărea multe colonii de bacteri și fungi, cum ar fi stafilococul auriu. Potrivit cercetătorilor, numărul de bacterii patogene (cele care ne îmbolnăvesc) nu este însă alarmant.”, aflăm din muzeu.

Ce se întâmplă însă dacă lăsăm niște cartofi prăjiți o perioadă mai lungă? Sunt atacați de bacterii sau nu?

În Micropia veți găsi o gamă largă de produse păstrate de ani de zile, pentru a putea observa influența bacteriilor asupra lor.

Într-un borcan au fost puși, pe 27 mai 2015, mai mulți cartofi prăjiți. Vă vine sau nu să credeți, după mai bine de 6 ani cartofii arată de parcă ar fi fost scoși din ulei în dimineață aceasta!

Alte alimente, cum ar fi mai multe soiuri de prăjituri, sunt pline de mucegai. Nu și cartofii prăjiți.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.