Balizaj de 28,5 milioane de lei pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea balizajului luminos la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța”.

Având în vedere că Aeroportul Constanţa are o situaţie aparte în  reţeaua naţională de aeroporturi datorită poziţionării sale strategice, în „Programul de modernizare a Aeroportului Constanţa” inclus în Master Planul General de Transport al României (MPGT), se prevede:

  • reabilitarea pistei și compatibilizarea cu celelalte suprafeţe de mișcare;
  • asigurarea infrastructurii, echipamentelor și utilajelor de asistenţă a navigaţiei, securitate și siguranţă conform standardelor MPGT;
  • asigurarea conectivităţii aeroportului conform cerinţelor MPGT.

Această achiziție contribuie la conformarea cu reglementările de specialitate şi sporirea siguranţei în exploatare a sistemelor de balizaj şi a echipamentelor auxiliare, în condițiile în care A.I.M.K.C. este în exploatare operațională atât pentru MTIC cât şi pentru MapN.

Valoarea totală fără TVA a acestui obiectiv de investiții este de  28.570.820,76 lei iar durata efectivă de execuție este de 9 luni.                 

Finanţarea investiţiei se realizează din fonduri europene nerambursabile și din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirusul ar putea fi transmis, în primul rând, atunci când vorbim

Thu May 14 , 2020
Potrivit unui nou studiu al unor oameni de știință americani, noul coronavirus ar putea fi transmis, în primul rând, atunci când vorbim. După cum arată studiul publicat miercuri în revista „Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America” (PNAS), micro-picăturile expulzate la vorbire pot rămâne […]
coronavirus