Banca Comercială Română, partener cu Teatrul de Stat Constanţa în campania umanitară în folosul artiştilor ucraineni

Banca Comercială Română, una dintre cele mai active instituții din România în direcția sprijinului acordat, prin diverse canale, pentru a îmbunătăți situația celor care au de suferit de pe urma războiului din Ucraina, a venit în sprijinul campaniei umanitare „Artişti români pentru artişti ucraineni”. BCR a oferit o sponsorizare direcționată către această campanie și a invitat clienți, parteneri, angajați ai băncii să vizioneze spectacolul programat de către Teatrul de Stat Constanța în parteneriat cu UNITER, Uniunea Teatrală din România.

Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore a inițiat Campania umanitară Artiști români pentru artiști ucraineni, proiect de strângere de fonduri care se desfășoară în perioada 16 mai – 15 iunie. În urma propunerii UNITER, 46 instituții culturale de stat și independente din România și Republica Moldova programează spectacole din repertoriul propriu, donând încasările, sau organizează spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina.

Teatrul de Stat Constanța participă la această campanie cu spectacolul „DOI TINERI DIN VERONA” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, programat în data de 19 mai, la ora 19:00, la noua Sală Studio a TSC, din strada Ion Lahovari nr. 2A (vizavi de Parcul Arheologic și de clădirea TSC, aflată acum în renovare).

Spectacolul a fost selectat în cadrul Festivalului Național de Teatru în 2021, iar anul acesta face parte din selecția Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

„Mulţumim BCR pentru iniţiativa acestui parteneriat şi ne arătăm deschiderea pentru iniţiative similare, relevante atât pentru dezvoltarea implicării civice a mediului de business dar și pentru îmbunătăţirea climatului cultural constănțean.”, a transmis echipa Teatrului de Stat Constanța.

V-ar putea interesa și:

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Fanfara Muzica Apelor reia concertele. Programul lunii mai

Thu May 19 , 2022
Fanfara Muzica Apelor reia seria concertelor de weekend începând de sâmbătă, când locuitorii de la malul mării vor sărbători ziua orașului Constanța, a anunțat RAJA. Timp de o oră, publicul este invitat să se alăture ritmurilor de vals, folclor stilizat, jazz și alte melodii din repertoriul național și internațional. Fanfara […]