Bănci din beton, vandalizate la numai două zile de la montare. Constănțenii cer INSISTENT montarea de camere de supraveghere, așa cum promitea D. Făgădău în campania electorală

Băncile au fost vandalizate la numai două zile de la montare

Primăria Constanța face, rar, și lucruri bune. Unul dintre acestea a fost montarea, în ce a mai rămas din parcul de la Casa de Cultură, a 12 bănci de beton. În numai două zile, multe dintre ele au fost vandalizate.

„Mobilierul urban din beton cu mozaic, de o foarte bună calitate, amplasat în parc cu ajutorul unei macarale, a fost vandalizat, din păcate, de persoane rău intenționate.
În total, în cursul zilei de marți, au fost amplasate în parc 12 bănci din beton, fiecare dintre ele, având o greutate de peste 650 de kilograme. 3 dintre ele au fost distruse după câteva ore. Ieri au mai fost montate 12 bănci, dar nu toate au rezistat până la lăsarea serii.În fotografiile surprinse la fața locului se văd urme de roți pe marginea băncilor distruse, semn că persoanele rău intenționate s-au urcat pe ele cu bicicletele sau cu alte echipamente sportive.”, au spus reprezentanții Primăriei Constanța.

Trecem cu vedere remarca „de foarte bună calitate”, care este posibil să nu se aplice aici. Greu de crezut că o bancă de calitate, cu muchii teșite, s-ar fi spart așa de ușor. Cu toate acestea, nu știm ce s-a întâmplat și, din această cauză, este posibil ca primăria să aibă dreptate.

După ce a anunțat povestea, mai mulți constănțeni au cerut instalarea de camere de supraveghere în parcuri.

De altfel, însuși primarul Decebal Făgădău a promis, în campania electorală, montarea unui sistem de supraveghere în oraș. Pe scurt, la capitolul „Ordine și siguranță publică”, primarul PSD are 4 (patru) promisiuni mari și late:

 1. Infiintarea si dotarea Serviciului Public Politia Locala Constanta – 1 politist local /1000 de locuitori
 2. Realizarea sistemului de monitorizare video – SAFE CT
 3. Tel – verde Politie Municipala
 4. Supravegherea video a zonelor perimetrale unitatilor de invatamant

Iată câteva dintre mesaje pe care le-au lăsat constănțenii pe pagina de Facebook a primăriei (câte au mai rezistat din ele, de fapt). Nu am editat comentariile.

 • Poate puneti si camere in tot orasul , asa va fi mai usor de descoperit!
 • Dece nu puneti camera de vederi.
 • Îți dai seama ce calitate 😏. Te pomenești ca a venit cineva special cu barosu sa le spargă . Sau calitatea este îndoielnică ?
 • Pai da prima data trebuie facuta educatie civica.
 • Trebuia anticipat acest lucru si proiectate cat de cat mai rezistente, eventual muchiile protejate cu un fel de margine metalica de inox care sa dea si o eleganta bancilor si in acelasi timp sa confere si durabilitate in timp.
 • De aceea țara aceasta va muri in prostie și sărăcie! Dacă și pentru doua bănci de genul acesta trebuie camere de filmat sau poliție sa le păzească….🙈🙈
 • Cel mai bine era să monteze niște camere de luat vederi!
 • In loc sa va plângeți mai bine puneți camere de supraveghere
 • Camere !!!!
 • Incercați să amplasați și niste camere de supraveghere eventual cu ceva patrule de locală prin parcuri chiar si prin oras.. s-ar putea sa dea rezultate.
 
Dacă observați astfel de acte de vandalism în spațiul public, sunteți rugați să anunțați imediat poliția locală. Agenții pot fi apelați la numerele de telefon 0241/4842015 sau 0799606142 (WhatsApp).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.