Bărbații merg în vacanță acolo unde vor femeile

Un studiu realizat în rândul familiilor și cuplurilor care își rezervă un sejur pe litoralul românesc relevă faptul că femeile sunt cele care decid atât destinația de vacanță, cât și detaliile pachetului turistic, cum ar fi unitatea de cazare, regimul de masă sau facilitățile incluse.

Datele analizate de Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră, arată că în 59,57% din familiile și cuplurile care au rezervat un sejur în stațiunile românești de litoral în sezonul 2022-2023 [1], femeile au ales destinaţia de vacanţă şi tot ele au făcut o solicitare agenției de turism și au rezervat hotelul. Din totalul rezervărilor, 40,43% au fost făcute de bărbaţi.

„Concluzia este cât se poate de clară: doamnele decid unde se merge în vacanță, stabilesc care e hotelul potrivit și ce alte servicii mai trebuie să conțină pachetul turistic. De-a lungul anilor, am observat că bărbații, atunci când ne contactează pentru a solicita informații despre sejururi, nu iau decizia de cumpărare înainte de a se consulta cu partenerele lor. Această situație este cu atât mai evidentă când e vorba despre familii cu copii, unde, în majoritatea cazurilor, mamele se preocupă să găsească hotelul potrivit”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

De altfel, potrivit datelor colectate de Litoralulromanesc.ro, principala categorie de turiști care alege stațiunile de la Marea Neagră ca destinație de vacanță, respectiv 68% din total, este formată din familii. Următoarea categorie e reprezentantă de cupluri, 22% din total.

În ceea ce privește clasamentul pe criteriul „vârstă”, 41,9% dintre turiștii care aleg litoralul autohton au vârste cuprinse între 25 și 44 ani, urmați de cei din segmentul de vârstă 45-54 ani, care reprezintă 28% din total. Pe locul trei se află seniorii din categoria de vârstă 55-64 de ani, respectiv 12%.

Recomandare: Cât te costă să mănânci în centrul vechi din Constanța

„Interesant este faptul că un procent de 8,71% dintre turiștii care au achiziționat un pachet turistic la mare în sezonul 2022-2023 au peste 65 de ani și au făcut o rezervare 100% online. Putem presupune că este un efect al pandemiei, care i-a determinat și pe cei mai în vârstă să se familiarizeze cu internetul, să facă nu doar cumpărături online, ci și rezervări de vacanțe”, adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

În altă ordine de idei, un studiu anterior realizat de turoperator evidențiază faptul că aproape 36% dintre turiștii care aleg stațiunile autohtone de la Marea Neagră provin din București, următoarele două locuri din Top 3 fiind ocupate de județul Prahova, cu 5,92%, și de județul Cluj, cu 5,27% din total.

Recomandare: OMD Mamaia Constanța renunță la firma care a creat logo-ul, dar nu-și asumă nicio vină!

În sezonul 2022, Litoralulromanesc.ro a raportat vânzări de 194 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 18% în comparație cu vara 2021 și peste 220.000 de persoane și-au rezervat sejurul la mare prin intermediul turoperatorului.

[1] Eșantionul pe care se bazează aceste concluzii este de peste 207.000 rezervări din sezonul 2022-2023.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Câte locuri noi de muncă a adus în județul Constanța începutul sezonului estival

Dum iul. 30 , 2023
Sezonul estival începe, oficial, pe 1 mai. O parte dintre patronii restaurantelor și hotelurilor deschid unitățile, o alta nu. Cu siguranță însă fac angajări, înainte de 1 mai și după, pentru a pregăti lunile de vârf de pe litoral, iunie și mai ales iulie și august. Cum se traduce însă […]
restaurant (2)

V-ar putea interesa și: