Barjă plină de deșeuri, descoperită în Portul Cernavodă VIDEO

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean Constanța impreuna cu lucrători din cadrul Garzii de Coasta și ai Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud Agigea au descoperit în urma unui control efectuat la un convoi format dintr-un împingător cu şase barje, sosit în portul Cernavodă, o barjă care transporta cantitatea de 1054,61 tone deșeuri declarate fier și otel provenite din construcții și demolări. În realitatea, era vorba de amestec cu deșeuri provenite de la dezmembrări auto, DEEE-uri, deșeuri textile și rafie, deșeuri plastic, lemn, anvelope, etc.

Deseurile erau expediate din Serbia cu destinația Turcia, cu tranzit pe teritoriul României. Conform prevederilor Regulamentului 1013 /2006 se interzice tranzitul pe teritoriul României deoarece conținutul încărcăturii nu corespunde cu datele înscrise în documentul însoțitor.

Prin urmare GNM CJ Constanta nu permite efectuarea tranzitului deseurilor pe teritoriul României și se dispune returnarea acestora în tara de expediție.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura  interzicerii efectuării tranzitului pe teritoriul României a deșeurilor și returnarea acestora în țara de origine.

S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

USR și PNL au ocazia să corecteze regulamentul parcărilor din Constanța. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le facă

mie aug. 4 , 2021
Conducerea USR Constanța a anunțat că va solicita discuții, în alianța cu PNL, despre regulamentul parcărilor din municipiu. Regulament votat de ambele partide. Am întrebat pe cei de la USR cu ce propuneri se duc la discuții. Cum nu facem parte din presa agreată de partid, nu am primit niciun […]
strada-mircea-cel-batran-parcare-1

V-ar putea interesa și: