Bază sportivă cu bazine de înot, din fonduri europene, la Mangalia

Așa ar trebui să arată bazinele de înot. Sursă foto: Primăria Mangalia

Consiliul Local Mangalia a aprobat, recent, în cadrul unei ședințe desfășurate online, sursele de finanțare pentru proiectul de hotărâre care vizează înființarea unei baze sportive în municipiul Mangalia, cu bani europeni. Proiectul mai prevede reabilitarea infrastructurii rutiere din zona actualei Baze Sportive ”Pescăruș”.

Conform datelor tehnice din proiect, pe actualul amplasament al Bazei Sportive „Pescăruș” va fi construit un complex sportiv, care va găzdui spații primitoare, noi, moderne pentru sportivii orașului. În noua locație, se vor construi două bazine de înot (unul semiolimpic și unul pentru persoane cu dizabilități), acoperite, cu o suprafață de 1441mp pentru practicanții acestui sport.

„Mangalia avea nevoie de bazine de înot cu acces gratuit, unde sportivii să se poată antrena. Înotul este un sport îndrăgit, practicat de persoane de diferite vârste și de aceea am accesat fonduri europene pentru realizarea acestui proiect”, a precizat edilul Mangaliei, Radu Cristian.

Tot aici, va fi realizat un teren de sport multifuncțional, care va cuprinde un teren de fotbal acoperit, cu structură presostatică demontabilă, unul de baschet, unul de handbal și altul de tenis, cu dotările aferente.

„Încurajez întotdeauna copiii, dar și adulții să facă sport, să performeze la cât mai multe discipline sportive. Pentru asta, într-adevăr este nevoie de o bază sportivă corespunzătoare. Sperăm ca, prin crearea cadrului adecvat desfășurării în bune condiții a sporturilor de bază, multe dintre dorințele sportivilor, antrenorilor și părinților să fie rezolvate”, a completat edilul orașului.

În prezent, proiectul se află în faza de precontractare și urmează să fie semnat, în toamna acestui an.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ludovic Orban: „După cum arată datele, părem că am oprit” creșterea cazurilor de coronavirus

Thu Aug 6 , 2020
Premierul Ludovic Orban a susţinut, astăzi, că, după cum arată datele la zi, creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în România pare a fi fost oprită prin măsurile adoptate de autorităţi, după ce a existat riscul – în cele trei săptămâni de până la apariţia noii Legi a izolării şi […]
Ludovic Orban