Bazinul olimpic din Medgidia va fi reabilitat

Bazinul olimpic din Medgidia va fi reabilitat

Marți, 14 iulie 2020, la Primăria Municipiul Medgidia a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Medgidia, care a avut pe ordinea de zi nouă proiecte de hoătărâre, inițiate de edilul municipiului, Valentin Vrabie. Cu excepția proiectului de hotărâre privind numirea de către Consiliul Local Medgidia a administratorului special al societății debitoare Apollo Ecoterm SRL care a fost retras de pe ordinea de zi de către inițiator, toate celalte proiecte au fost admise.

La primul punct s-a aprobat modificarea articolului 2 și 3 la HCL nr. 67/30.06.2020 privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020. Articolul 2 face referire la scutirea, pentru perioada stării de urgență, de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, după caz, dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare a epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, dacă utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică. Articolul 3 prevede anularea accesoriilor în cazul obligațiilor bugetare restante la 31 martie 2020 datorate bugetului local al municipiului Medgidia.  

Al doilea proiect de pe ordinea de zi a făcut referire la aprobarea dării în folosință gratuită a mijloacelor fixe reprezentând Covid 19: sistem automat de extracție a acidului nucleic, echipament RT-PCR și accesorii, către Spitalul municipal Medgidia, pe o durată de 10 ani. Spitalul va suporta toate cheltuielile de mentenanță, întreținere și revizii a bunurilor preluate.

Un proiect deosebit de important pentru municiplitate a fost aprobarea documentației tehnico economice – DALI pentru obiectivul de investiție „Reabilitarea, modernizarea și dotare- Sală multifuncțională și bazin olimpic cu anexe din cadrul Complexului Sportiv “Iftimie Ilisei” din municipiul Medgidia”. În prezent, bazinul se află într-un proces de degradare accentuată, iar demersurile autorității locale vin astfel în întâmpinarea nevoilor reale ale cetățenilor, și vizează consolidarea infrastructurii sportive a municipiului. După finalizarea proiectului, foarte mulți tineri vor fi atrași de noul complex.

În ședința extraordinară s-a aprobat actualizarea devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și asigurarea cofinanțării de la bugetul local pentru obiectivele de investiții privind Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței nr. 3, Grădiniței numărul 8 precum și a Grădiniței din Valea Dacilor, faza P.T.

Imagine cu caracter demonstrativ de Daniel Perrig de la Pixabay


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Două femei au intrat în cursa pentru Primăria Constanța

mie iul. 15 , 2020
Două femei și-au anunțat, marți, respectiv miercuri, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Constanța: Resit Aayla și Corina Martin. Ieri a făcut acest lucru dr. stomatolog Resit Aayla. „Îmi anunț oficial intenția de a candida pentru primăria Municipiului Constanta. Sunt mai hotărâtă ca oricând să contribui la salvarea și […]
Resit Aayla Corina Martin

V-ar putea interesa și: