Beach, Please, festivalul prin care Costinești a devenit stațiunea Generației Z FOTO VIDEO

Beach, Please, festivalul prin care Costinești a devenit stațiunea Generației Z FOTO VIDEO

În Costinești a fost liniște mulți ani. Condusă de un primar care trecuse de vârsta pensionării, comuna – cunoscută altădată ca stațiunea tineretului, nu mai dorea turiști. A spus-o la un moment dat chiar fostul primar. Acum la conducere se află un tânăr și asta se simte. În primul sezon estival adevărat, adică după pandemie, Costineștiul a reînviat. Nu mai este stațiunea tineretului, așa cum o numeau comuniștii, ci a devenit stațiunea Generației Z. Mii, zeci de reprezentanți ai acesteia au luat-o cu asalt în această minivacanță de 1 Mai, în special pentru Beach, fest. Un festival la care cei de 40 de ani se vor uita lung și vor observa că nu prea cunosc pe nimeni din line-up. Membrii Generației Z nu numai că îi știu pe artiști, dar cunosc versurile și au dat iama din toată țara ca să îi vadă.

@ct100.ro

Beach, please – Costinești

♬ original sound – CT100.ro

Cine sunt cei din Generația Z

În Generația Z intră persoanele născute intre 1995 și 2010. Spre deosebire de millennials, care s-au adaptat la evoluția tehnologică, membrii Generatiei Z sunt adevărați „nativi digitali”  De la o vârstă fragedă au fost obișnuiți să manipuleze obiecte precum smartphone-urile și tabletele. Prin urmare, este o generatie care nu cunoaște bariere de conexiune, și prin urmare, nici măcar limite particulare în orizonturile lor culturale. 

Aceasta geratie se afla în mod constant între realitate și virtual, între viața online și offline, desi studiile spun ca fiind un fapt riscant. 

Multe studii au arătat că acest fapt are efecte negative asupra sentimentului lor de fericire și mulțumire. Pentru această generație vorbim adesea despre FOMO(Teama de a lipsi) sau teama de a pierde ceva în timp ce ești deconectat. Tocmai acest lucru îi împinge către o relație morbidă și excesivă cu internetul, fără de care ei nu par să poată trăi.

Care este relația cu rețelele de socializare? Să începem cu o statistica: 46% dintre membrii Generației Z aleg aceste retele ca formă de comunicare privilegiată . 

Facebook, cel mai folosit de Millennials și Generation X, cu siguranță nu este preferatul lor și este înlocuit de Instagram și Snapchat. Whatsapp ia locul e-mailurilor, deoarece este mai direct și mai rapid, iar YouTube ia locul televizorului traditional.

Trasaturile personalitatii generatiei Z

Ca si pentru millennials, persoanele care fac parte din generatia Z își doresc și adevărul . Cu toate că este vorba despre una dintre generațiile cele mai tehnologizate, Generația Z vrea să vadă fețe si povesti spuse prin storytelling. De aceia sunt foare atrasi de influencers, youtubers si instagram stories.

Sunt încrezători, cred în ei înșiși pentru că au fost crescuți cu idea, că pentru a realiza ceva trebuie să aibă încredere în potențialul lor și să muncească mult.

Sunt realisti. Copiii din Generatia Z s-au născut într-o perioadă de criză economică și financiară și, prin urmare, sunt obișnuiți cu o lume rapidă și instabilă. De aceea ei știu să înfrunte realitatea și au încredere numai în ei înșiși și în forțele lor. Chiar dacă lumea nu le oferă perspective „roz” sunt gata să muncească din greu pentru a o îmbunătăți.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Moment unic: la cina de iftar organizată de UDTR au participat 60 de ucraineni musulmani refugiaţi în România

sâm apr. 30 , 2022
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a oferit vineri, 29 aprilie 2022, la Constanţa, un iftar, cina tradițională specifică postului din luna Ramazan. Evenimentul a fost organizat de Comisia de religie şi a reunit lideri ai UDTR, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Legislativului, ai administraţiei publice centrale şi locale, ai […]
cina de iftar udtr

V-ar putea interesa și: