Betoniada din Mamaia continuă. Apropiații lui Radu Mazăre vor să construiască alte blocuri turn lângă plajă sau pe spații verzi

Procesul de betonare a stațiunii Mamaia continuă nestingherit. Consilierii vor fi chemați să voteze pentru apariția a două noi blocuri în stațiunea Mamaia.

Primul este un bloc 8 etaje lângă plajă, în Mamaia Nord.

„Acesta este proiectul inițiat de primarul Constantei care va fi supus la vot in urmatoarea sedinta a Consiliului Municipal Constanta. SC BLUE BEACH SRL solicita modificarea reglementarilor urbanistice pentru terenul in suprafata de 2858 mp, din “vile turistice P+2” in “construire ansamblu cu functiuni pentru turism, apartamente de vacanta – P+8”. ”, spune consilierul municipal PNL Costin Avătavului, pe pagina sa de Facebook.

Societatea Blue Beach SRL, prin Sorin Lupu, a solicitat și a obținut, pe data de 30 iulie 2018, de la Primăria Constanța, două certificate de urbanism care vizează construirea unui ansamblu cu funcțiuni pentru turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente în stațiunea Mamaia. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2867, care presupune „Construire ansamblu cu funcțiuni pentru turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente, amenajări ale spațiilor publice, semipublice și private“. Viitoarea investiție imobiliară va fi realizată pe strada Itaca nr. 4. Cel de-al doilea certificat de urbanism, cu nr. 2868, presupune „Construire ansamblu cu funcțiuni pentru turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente, amenajări ale spațiilor publice, semipublice și private“, pe aleea Lamia nr. 8, scrie Ziua de Constanța.

Înființată în anul 2003, Blue Beach SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 37.500 de lei, integral vărsat, este compus din 3.750 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Blue Beach SRL este controlată de Compania de Servicii și Consultanță SA, cu 50% din capitalul social, Skantzikas Teodora Maria, cu 18% din capitalul social, Gioxas Antonios, cu 30% din capitalul social, și Skantzikas Ioannis, cu 2% din capitalul social. Skantzikas Nikolaos este administratorul firmei, care se ocupă de hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare. Ioannis Skantzikas este cel care, potrivit declaraţiei de avere a lui Radu Mazăre din 2008, a fost împrumutată de fostul edil-şef al municipiului Constanţa cu 600.000 de euro.

Proiectul a mai fost introdus pe ordinea de zi de primarul Decebal Făgădău în data de 31.10.2019 dar a fost respins cu 9 voturi imptoriva (PNL). Au fost patru abtineri (consilierii PMP si consilierul Andrei Popescu) si 13 voturi pentru (PSD).

Costin Avătavului spune că alt proiect care va fi supus votului in sedinta de CLM, initiat de primarul Constanței, face referire la un teren de 1610 mp in statiunea Mamaia. SC NITALEXIL SRL solicita modificarea reglementărilor urbanistice in “construire imobile S+P+8-9E retras”. In prezent acest teren este compus dintr-un spațiu verde si o parcare.

„Firma Nitalexil SRL a fost inițial înființată de marinarul grec Theodor Skandalidis, bun prieten al familiei Mazăre și chiar asociat cu frații gemeni ai primarului, Alexandru și Mihai, într-o altă companie. Atunci când grecul s-a decis să părăsească România, Nitalexil a ajuns proprietatea mai multor firme din Liberia, fiind administrată în Constanța de către oameni de încredere ai primarului, precum Sorina Gina Hortolomei Moscu sau Adrian Mânăstireanu și localizată în ”cuibușorul de nebunii” al firmelor bănuite ca aparținând edilului Constanței, în fosta bază sportivă Badea Cârțan. Interesant este că deciziile importante legate de această firmă sunt luate oficial de niște avocați din orașul israelian Tel Aviv, un alt modus operandi al tripletei de aur din Constanța.”, scrie Constanta.ro.

Ziariștii de aici mai spun că omul din spatele firmei este fostul viceprimar al lui Mazăre, Gabriel Stan, dar și că terenul provine din retrocedări ale administraţiei Mazăre. Pe 15 februarie 2008, prin contractul nr. 833, Nitalexil a cumpărat de la Marian Opincă şi Marioara Opincă un teren de 181 mp, înscris în cartea funciară nr. 111700. Soţii Opincă luaseră terenul în baza contractului nr. 4188, din 20 iulie 2007, de la Valentin Manea, care, la rândul său, fusese beneficiarul dispoziţiei primarului Radu Mazăre nr. 1924 din 11 mai 2007. Preţul pe care Nitalexil l-a dat familiei Opincă a fost de 135.750 de euro, sumă plătibilă în patru tranşe, pe 10 mai 2008, 10 august 2008, 10 noiembrie 2008 şi 30 aprilie 2009. În aceeaşi zi, a fost semnat şi contractul nr. 835 pentru un teren de 100 mp (înscris în CF 111712) şi pentru un altul de 119 mp (CF 111710), pentru care Nitalexil era obligat să plătească 164.250 de euro. Cele două suprafeţe de teren erau obţinute prin contractul nr. 4185 din 20 iulie 2007, de la acelaşi beneficiar de Dispoziţie a lui Mazăre, Valentin Manea. Pe 4 martie 2008, Nitalexil şi Opincă au mai făcut o afacere legată de un teren de 85 mp, situat în Mamaia, zona bar Melody, lot 2, număr cadastral 103885, cumpărat de vânzători în baza contractului 425 din 29 ianuarie 2008, de la Municipiul Constanţa. Adică de la Primăria condusă de Radu Mazăre. De această dată, Nitalexil a plătit 45.517,50 de euro, în şase rate, potrivit contractului. Tot pe 4 martie 2008, prin contractul nr. 1149, Nitalexil, pe de-o parte, şi Marioara Opincă şi Marian Opincă, pe de altă parte, au semnat contractul pentru cumpărarea, respectiv vânzarea unui teren în zona bar Melody, de 149 mp, având număr cadastral 103038, cumpărat, ca şi în cazul celui precedent, de la Primăria lui Mazăre. Preţul vânzării a fost de 103.510 euro, în 17 rate. Apoi, printr-o încheiere de rectificare cu nr. 4638/7, din aprilie 2008, s-au stabilit 11 rate a câte 6.651,80 de euro fiecare. Aşadar, vorbim despre patru contracte, 634 mp şi 449.027,50 de euro. Teren obţinut ba din retrocedări, ba direct de la Primărie.

„Ambele proiecte au fost supuse avizării in cadrul Comisiei Juridice si au primit aviz negativ.”, a conchis Costin Avătavului.

Sursă foto: Facebook/Costin Avătavului

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

2 comments

  • Definitia „APROPIATII” sa fie oare similara cu ”vecini” de cont bancar ? Cine ne lamureste.?

  • Hoti cu avizul CORUPTILOR din DNA Constanta si a Judecatorilor corupti din Constanta.

    DACA am fi avut JUDECATORII INTEGRI si DNA INTEGRU la CONSTANTA,
    pana acum AVEAU AVERILE CONFISCATE TOTI ACESTI HOTI!!!

    DACA doar ii bagati la PUSCARIE – NU NE SATISFACE CU NIMIC!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.