Bilanțul incendiului din Năvodari: focul a ars 7 ore, au intervenit peste 70 de pompieri. Pagube importante VIDEO

Bilanțul incendiului din Năvodari: focul a ars 7 ore, au intervenit peste 70 de pompieri. Pagube importante VIDEO

Peste 70 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au luptat aproximativ șapte ore cu flăcările care au cuprins mansarda unui bloc de locuințe din orașul Năvodari.

Alerta a fost dată în ziua de 05.05.2022, ora 11.27, printr-un apel la numărul unic de urgență 112. La locul solicitării au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă cu spumă, din care două venite în sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Ialomița și Călărași, trei autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, un SMURD tip B, o autospecială pentru transport victime multiple, o descarcerare, o autocisternă și două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța.

S-a acționat pentru localizarea, limitarea și stingerea incendiului atât din interior, cât și din exterior, una din cele patru laturi ale blocului cu patru scări fiind inaccesibilă. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului dar și a materialelor ușor inflamabile utilizate în construcția mansardei – lemn, OSB, vată minerală.

Din cauza flăcărilor puternice, bucăți din părțile laterale ale acoperișului din tablă s-au desprins; nicio persoană nu a fost rănită.

Pompierii militari au reușit să decoperteze parțial acoperișul, facilitându-se astfel stingerea incendiului de la exterior, cu ajutorul autoscărilor.

Oamenii s-au autoevacuat, pompierii au salvat doi câini și o pisică

„Nu s-au înregistrat victime; 14 persoane s-au autoevacuat, iar o alta în vârstă de 82 ani a fost evacuată de forțele de intervenție. În trei dintre apartamente, pompierii militari au găsit doi câini și o pisică; animalele au fost evacuate și predate proprietarilor.”, au precizat reprezentanți ISU.

Pagube importante

Mansarda blocului a ars generalizat, pe o suprafață de peste 2.000 de metri pătrați. Opt apartamente aflate la mansardă au fost afectate în totalitate de incendiu iar alte opt, situate tot la mansardă, au fost afectate în proporție de 30-40% fiecare. Șaisprezece apartamente situate la etajul IV al blocului au fost afectate de apa provenită de la operațiunile de stingere a incendiului.

Incendiul a fost lichidat la ora 17.52; două autospeciale au rămas pentru asigurare măsuri PSI. ISU va avea personal la fața locului și mâine.

Cauza producerii este în curs de stabilire.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Pericol: avioanele civile ar putea fi vizate de rachete sau arme cu radar, din cauza războiului din Ucraina

Thu May 5 , 2022
Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) a avertizat, joi, că există riscuri mari pentru companiile aeriene din cauza războiului din Ucraina, cum ar fi vizarea accidentală a avioanelor civile, precum şi un risc crescut de atacuri cibernetice, relatează Reuters. „După cum au arătat războaiele anterioare, identificarea greşită este uşoară în […]