Binefăcătorii anonimi

Există printre noi oameni care fac bine fără să se laude cu asta. Binefăcători anonimi.

Ca ziarist, întâlnești informații pe care ai vrea să le publici, pentru că, în opinia sa, lumea ar trebui să le știe.

Recent, eram în biroul unui constănțean. N-o să vă spun cu ce se ocupă. Am așteptat puțin, pentru că avea de semnat o hârtie. L-am întrebat dacă e ocupat, puteam să revin când era mai puțin ocupat. Mi-a făcut semn nu durează mult. A fost vorba de câteva secunde. Mi-a spus și ce făcea: tocmai completase un ordin de plată pentru proiectul doctorului Cătălin Cîrstoveanu, îngerul copiilor. Acesta se luptă să extindă secția de terapie intensivă a Spitalului Marie Curie din București, iar extinderea va salva vieți. A înființat o secție de aceasta și în Constanța. Suma donată de constănțean: 100.000 de lei.

Nu am voie să-i dau numele, pentru că nu dorește ca oamenii să știe că a donat acești bani. Și nu sunt singurii, nu e singura cauză pe care o susține.

Și nu e singurul.

E frustrant să vezi gesturi frumoase în jurul tău și să nu poți scrie despre ele, măcar pentru a da un exemplu celorlalți.

Dar, știți ceva? E cu atât mai frumos că există astfel de oameni, care ajută nu pentru a obține vreun beneficiu de imagine sau de orice alt fel, ci pentru a face bine. Smerenia este cea mai aleasă dintre toate virtuțile.”, spunea evanghelistul Matei.

Apropo: noua extindere se ridică la 3,6 milioane de euro din care s-au strâns 1,5 milioane de euro. Cu un sms la 8844 cu mesajul BINE, puteţi dona 2 euro lunar. Iar până la sfârşitul anului firmele mari pot dona 20 la sută din impozitul pe profit datorat statului către Fundaţia pentru Copiii României de pe lângă spitalul Marie Curie, cu menţiunea că suma va fi folosită pentru Secţia de Terapie Intensivă Nou Născuţi.


sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.