Bișnițari din Tomis 3 care vindeau țigări netimbrate, amendați cu 3.000 de lei

Sursă foto: Poliția Locală Constanța

Polițistii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat, miercuri, 9 ianuarie, în zona Tomis 3 din municipiul Constanța 4 persoane care ofereau spre vânzare 87 pachete dețtigarete netimbrate.

În cadrul acestei activități de verificare a comerțului stradal s-au aplicat 3 amenzi contravenționale în cuantum total de 3.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 și dispuse măsuri complementare de confiscare a bunurilor supuse comercializării ilicite.

De asemenea, oamenii legii au constatat o infracțiune prevăzută de Codul Vamal.

În acest caz s-au întocmit actele de constatare pentru infracțiunea prevăzută de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, faptă asimilată contrabandei, iar documentele au fost înaintate organelor judiciare în vederea continuării cercetărilor.

Activități de verificare a legalității desfășurării comerțului stradal se vor desfășura în mod sistematic, atât în scopul prevenirii și cât și cel al combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

„Pe această cale, solicităm cetățenilor să ne semnaleze faptele de comerț ilicit la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142 (WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate. Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

One comment

  • asta se practica in toate pietele si nu numai Acesti pestisori prinsi sint doar plasatorii dar cine or fi rechinii aia mari care introduc in tara tigarile si mai ales cum Daca s-ar vrea cu adevarat s-ar merge pe fir si se poate ajunge la sursa Asta daca la capatul firului nu-i un bastan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.