Bizara piață imobiliară din Constanța: un apartament, cinci prețuri

Majoritatea celor care vor să cumpere un apartament sunt că prețurile sunt prea mari. Se întâmplă și în Constanța, dar și în restul țării. De multe ori, nici măcar nu putem vorbi despre un preț de vânzare, ci de mai multe, în funcție de ce decid agenții imobiliari, nu cumpărătorul.

Mai jos aveți un exemplu recent. Un apartament de două camere a fost scos la vânzare, în aceeași zi, de cinci agenții, cu cinci prețuri diferite, ceea ce cred că este un record pe piața locală! Prețurile sunt: 49.000 euro, 53.000 euro, 55.000 euro, 52.000 euro și 52.500 euro. Între cel mai mic și cel mai mare este o diferență de 12,24%.

Mai mult, și descrierea diferă, deși, vă asigurăm, este vorba despre același apartament. Are ba 39 de metri pătrați, ba 38, ba 44, blocul are ba 3 etaje, ba 4, apartamentul este ba nedecomandat, ba semidecomandat.

Problema la acest tip de anunțuri este că nu putem distinge, decât cu greu, între agenții imobiliari serioși, profesioniști, care-și fac bine meseria și își merită comisionul, de cei amatori, care fac mai mult servicii de taxi decât de reprezentare imobiliară.

Sursă: imobiliare.ro

Vă recomandăm și:

Dicționarul agenților imobiliari. Cum ne păcălesc din vorbe

Se construiesc încă 1.400 de apartamente în Mamaia și 10.000 mp de spații comerciale

„Locuințe” care încalcă legea în Mamaia. Autoritățile nu fac nimic

Profeții falși din imobiliare. Acum 2 ani, anunțau că prețurile vor scădea cu cel puțin 20-25%. În realitate, au crescut

Marian Mureșanu, Terra Development: Piața imobiliară va stagna, poate chiar va înregistra o mică scădere

Te-ai mutat la marginea orașului, într-un „cartier” fără trotuare, parcuri și școli. De ce să plătesc eu pentru greșeala ta?

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.