Black Sea Oil & Gas a acordat firmei GSP Offshore contractul de antrepriză generală pentru gazele din Marea Neagră

Mark Beacom și Gabriel Comănescu
Mark Beacom și Gabriel Comănescu (Foto: BSOG)

Black Sea Oil & Gas a acordat contractul de antrepriză generală pentru proiectul din Marea Neagră către GSP Offshore, firmă controlată de omul de afaceri din Constanța, Gabriel Comănescu.

Potrivit companiei petroliere, construirea întregii infrastructuri a proiectului se va realiza în aproximativ doi ani.

Circa 70% din costurile aferente activităților contractate, care reprezintă majoritatea costurilor totale ale proiectului în valoare de 400 milioane dolari, vor reprezenta aport din România, mai precizează Black Sea Oil & Gas.

„Black Sea Oil & Gas SRL împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL şi Gas Plus International B.V. (“Gas Plus”), anunță că au acordat firmei GSP Offshore SRL („GSP”) contractul de antrepriză generală pentru toate lucrările offshore și onshore constând în serviciile de proiectare, achiziție, construcție, instalare și punere în funcțiune (“EPCIC”) precum și Contractul de foraj pentru sondele de dezvoltare, în vederea realizării Proiectului Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) localizat în platforma continentală a Mării Negre aparținând României”, se arată într-un comunicat al Black Sea Oil & Gas.

Execuția contractului EPCIC, care va fi realizată doar în cazul luării Deciziei Finale de Investiție în proiectul MGD, acoperă achiziția, construirea, instalarea și punerea în funcțiune a ansamblului submarin de producție aferent zăcământului Doina, construcția, instalarea și punerea în funcțiune a unei noi platforme de producţie automate, amplasată pe zăcământul Ana, care va fi construită în şantierul GSP din Constanţa, sistemul de conducte submarine ce va lega platforma de producţie de ţărm, conducta de pe uscat şi noua staţie de tratare a gazelor care va fi construită în satul Vadu. De asemenea, un alt contract a fost încheiat pentru forajul celor cinci sonde de producție (o sondă submarină pe zăcământul Doina și patru sonde de producţie pe zăcământul Ana), pentru care GSP va mobiliza platforma de foraj de tip jack-up GSP Uranus.

„Proiectul de pionierat MGD ar putea acoperi 10% din necesarul de gaze naturale al României. Abilitatea noastră de a lua o decizie finală de a investi, odată ce am parcurs toate etapele rămase din proiect, este condiționată de aprobarea partenerilor și acționarilor, aprobare care la rândul ei depinde de impactul pe care noua Lege Offshore, în special noile prevederi fiscale cuprinse în lege, îl va avea asupra deciziei menționate de a trece la realizarea investiţiilor în proiectul respectiv”, a declarat Mark Beacom, directorul general Executiv al BSOG.

Citiți mai mult în ConstantaFinanciara.ro, singurul ziar online exclusiv economic din Constanța.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

UPDATE VIDEO Muncitorii care lucrează la Cazino își pun viața în pericol?

Fri Nov 23 , 2018
Muncitorii care lucrează la punerea în siguranță a Cazinoului din Constanța încalcă normele de protecție a muncii și își pun viața în pericol. Un clip postat, în cursul zilei de vineri, pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța ne arată mai mulți bărbați care stau la înălțime și execută câteva […]