Black Sea Oil & Gas vrea să scoată primele gaze din Marea Neagră la începutul anului viitor

exploatare gaze

Primele extracţii de gaz din perimetrul Midia din Marea Neagră s-ar putea face în primul trimestru al anului viitor, a declarat Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas.

„Investiţia totală în proiect este de 400 de milioane de dolari. Până acum am cheltuit 200 de milioane de dolari pentru exploatare şi încă 200 milioane de dolari pentru a extrage primele molecule de gaz. Sperăm să recuperăm întârzierile. Probabil că în primul trimestri din 2021 vom vedea primele extracţii“, a spus Mark Beacom.

Black Sea Oil & Gas a luat decizia de a investi în februarie 2019, dar au apărut întârzieri din cauza „legislaţiei ostile“, respectiv OUG 114.

„Am ales să investim acum un an şi am mers mai departe cu proiectul. Construim o platformă pe şantier şi am comandat echipamente pentru conectarea platformei. Suntem la 15% din lucrări faţă de 25% cât ar fi trebuit să fim. Estimăm că până anul viitor proiectul va fi finalizat“, a spus Mark Beacom.

Citește mai mult în singurul ziar exclusiv economic din județ, ConstantaFinanciara.ro.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Black Sea Oil & Gas vrea să scoată primele gaze din Marea Neagră la începutul anului viitor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Progres semnificativ în operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind

Wed Feb 19 , 2020
Progres semnificativ în operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind, în ultimele ore. Apa la interior este la nivelul punților 1, 2 și parțial la puntea 3 în zona pupa tribord. „Acum se pregătește barja GSP 01 pe care se sudează ocheți de prindere, după care va fi adusă în […]