Bloc construit peste conductele Oil Terminal VIDEO Pro TV

Situație incredibilă în Constanța. O avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură în depozitele „Oil Terminal” din Constanța a scos la iveală un lung și scandalos șir de nereguli, scrie Pro TV.

Deși legea interzice acest lucru, în acest moment este ridicat un bloc peste șase țevi prin care se transportă milioane de metri cubi de petrol. Cei din primărie recunosc că autorizatia nu trebuia emisă, dar susțin că acum nu mai pot sa oprească lucrarea.

Prefectura a cerut verificări pentru că este posibil să fie construite și alte clădiri peste sistemul național de transport păcură.

Din blocul de patru etaje, care se ridică peste conductele naționale de transport păcură, fost făcută doar fundația, dar lucrarea continuă.

Directorul companiei de stat Oil Terminal, cea la care ajunge petrolul, spune că a aflat de construcție în momentul în care echipele sale au venit să rezolve o avarie, produsă în apropiere.

Sorin Ciutureanu, director Oil Terminal, a declarat:

„Nu se poate construi absolut nimic 5 metri stânga, 5 metri dreapta, de-alungul acestui fascicol de conducte. Din păcate functionarii primăriei nu au cerut aviz Oil Terminal.

Dezvoltatorul susține că are toate autorizațiile, iar autoritățile confirmă acest lucru.

Harta conductelor naționale de transport păcură este secretă, deoarece conține informații de siguranță națională, totuși autoritățile au acces la ea și o pot consulta și în sistem digital.

Edilul din Constanța nu își explică în aceste condiții cum angajații din Primarie au emis autorizația de construire în zona interzisă, însă spune că acum nici mai poate să retragă avizul.

„Nu putem face nimic decât, ca să vedeți unde este stupiditatea, în momentul în care ferească sfântul poluează, putem să zicem stop. Nici celelalte instituții ale statului în baza legislației nu au posibilitatea în situația asta să întrerupă sau să oprească dezvoltarea acestei construcții.”, a spus Vergil Chițac, primar Constanța, pentru ProTV.

Garda de Mediu, Agenția de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcții și Inspectoratul de Protecție Civilă au fost sesizate de Prefectură în cazul acestei situații. Există posibilitatea ca peste conductele naționale de transport păcură, în zona respectivă din Constanța, să fie ridicate și alte construcții.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

6 comentarii la “Bloc construit peste conductele Oil Terminal VIDEO Pro TV

  1. Autorizatia de construire s-a eliberat in conditii de legalitate, la data respectiva. Oil Terminal nu a furnizat NICIODATA serviciului de urbanism (adica, acelui serviciu care redacteaza autorizatii de construire) situatia cu conductele pe care le detin pentru ca sunt secrete. Verificati stirile inainte sa le dati si sa faceti aprecieri. Cat despre primar…… sa te apuci sa spui ca nu iti explici cum functionarii au putut sa emita o autorizatie in zona interzisa, asta denota o proasta informare pe care are asupra cazului din interiorul primariei. Sa-i mai chemi tu, primare, acum, pe functionari sa te ajute cu autorizatiile pentru prietenii tai!!

    1. Era datoria primariei sa se informeze, nu face lumea coada la primarie sa le spuna ce sa faca. Daca dai autorizatii atunci stii ce sa si ceri. Daca nu te pricepi, lasa pe altii sa dea autorizatii. Pentru ca sa dea autorizatii de tras gaz in bloc a durat luni de zile, ca sa analizeze. Aici nu a analizat ?

  2. Este imposibil sa nu poată fi sistată construcția cînd se pune in pericol siguranța națională energetica. Ori Sint cretini la jurisprudența primăriei sau exista motive ascunse prin bănci sau conturi particulare. DNA ,DICOT, PROCURATURA MILITARA ce spune în acest caz clar de INALTA TRADARE . Bucureștiul probabil iarăși ne invita la calm? Dar pina cînd vom mai accepta aceste grozăvii d-le Amiral in rezervă CHITAC? Ați depus știrea jurăminte că veți respecta și apară TARA, ROMANIA, nu conturile bancare ale prietenilor. Va putem acuză și pe d-nia voastră și pe ceilalți militari din guvern de TRADARE. Că și pe toți parlamentarii României fiindcă toți au jurat credință țării. Și unde a ajuns credință față de țară? Și față de poporul Român? Aveți curajul sa răspundeți in fața poporului? Mă îndoiesc. Sunteți domnule primar doar farisei. Va vom judeca la un moment dat sau va vom șterge din istoria Constanței. Că pe mulți alții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Netflix oferă două beneficii gratuite pentru abonamentul Premium

joi feb. 2 , 2023
Netflix a anunțat, pe 2 februarie, că oferă  două beneficii gratuite pentru abonamentul Premium. Primul este o experiență de sunet cinematografică. „Opțiunea audio spațial Netflix te introduce în poveste cu sunet care pare să vină din toate direcțiile, fără echipament specializat”, spun reprezentanții companiei. O demonstrație puteți urmări mai jos. […]

V-ar putea interesa și: