Bloc de 4 etaje pe strada Poporului din Constanța

Locul unde firma vrea să construiască un bloc de 4 etaje
Locul unde firma vrea să construiască un bloc de 4 etaje

Consilierii locali din municipiul Constanța vor vota mâine, în ședință ordinară, și pentru aprobarea sau respingerea unui proiect de hotărâre care prevede construirea unui bloc de 4 etaje pe strada Poporului din cartierul Coiciu.

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța a dezbătut, încă de acum doi ani, un proiect de modificare a PUZ-ului pentru acea zonă, inițiat de o societate comercială, Elys Interdecor SRL.

Terenul cu pricina este situat în intravilanul municipiului Constanta, în zona centrală, cartier Coiciu, la vest de bulevardul 1 Decembrie 1918, în proximitatea Casei de Cultură şi a Cimitirului Ortodox Central. Terenul identificat cu numărul cadastral 245359 este în proprietatea privată a SC Elys Interdecor SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare. Suprafaţa terenului este de 422 mp şi dispune de acces direct din două circulaţii carosabile: 13,88 m din strada Poporului şi 18,21 m din strada I. L. Caragiale. Terenul prezintă împrejmuire şi este liber de construcţii. Conform extrasului de carte funciară, terenul are destinaţia de curţi construcţii. Potrivit P.U.G. aprobat prin HCL nr.653 din 24.11.1999, din zona studiată de aproximativ 13.200 mp, aproximativ 6.600 mp fac parte din U.T.R. ZRL4 – Subzona locuinţelor colective medii cu P+3 – 4 niveluri, situate în ansambluri preponderent rezidenţiale, cu  următoarele specificaţii şi indicatori urbanistici: locuinţe în proprietate privată şi locuinţe sociale, construcţii aferente echipării tehnico-edilitare, amenajări aferente locuinţelor (căi de acces carosabile şi pietonale private, parcaje, garaje, spaţii plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret, împrejmuiri). Procentul de utilizare a terenului este de 30%, iar coeficientul de utilizare a terenului este de 1,50 mp, înălţimea maximă admisibilă a clădirilor e de P+4E. Restul suprafeţei de aproximativ 6.600,00 mp din zona propusă spre studiu P.U.Z. se încadrează în documentaţia urbanistică P.U.Z., aprobat prin aprobat prin HCL nr.190 din 08.07.2011.

Mulți dintre vecini nu sunt foarte mulțumiți de apariția unui nou imobil pe stradă. S-au depus 6 adrese cu observații și întrebări referitoare la PUZ. Oamenii spun că se va aglomera zona, cu 30 – 40 de mașini, că traficul rutier este deja foarte aglomerat, din cauza numărului mare de magazine, iar acest fapt duce la poluare. Au mai spus că nu sunt locuri de parcare în zonă, că nu sunt spații verzi, că nu sunt platforme de gunoi, că e nevoie de un studiu de însorire, deoarece o clădire P+4 ar afecta însorirea blocului L112.

Arhitectul șef al orașului Constanța, Mihai Radu Vânturache, propune consilierilor locali avizarea acestui PUZ. Proiectul este avizat de comisia de specialitate condusă de Secil Cantaragiu, PMP.

Elys Interdecor SRL are ca obiect principal de activitate designul specializat. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 3.301.691 lei, un profit de 2.232 și o medie de 41 de angajați.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Bloc de 4 etaje pe strada Poporului din Constanța

  1. Hi hi, la 3 milioane cifra de afaceri 2 mii lei profit….Plus arhitectul …lii care cerea PUZ pentru un container. Nu ne mai facem bine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Intrarea la Delfinariu costă 5 lei pentru elevi și studenți

lun iun. 29 , 2020
La Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanța, în această perioadă prețurile sunt mai mici decât în sezon. Iată programul de vizitare, precum şi preţul unui bilet. Microrezervaţia se poate vizita zilnic, în intervalul orar 11.00-18.00. Taxa de intrare este următoarea: Adulți 8,00 lei Elevi/Studenți 2,00 lei Copii până la […]

V-ar putea interesa și: