Bloc de 8 etaje, lângă o grădiniță, pe un fost spațiu verde, pe terenul copreședintelui USR Plus Constanța

USR Plus s-a remarcat, în campania electorală, prin declarații și acțiuni pro spațiul verde. Stelian Ion și echipa sa au atacat în instanță proiectele anumitor investitori, pe motiv că erau prea aproape de alte imobile sau că în locul lor ar fi mai bine să avem parcuri.

Toate acestea nu i-au împiedicat și nu îi împiedică pe liderii USR Plus să investească în imobiliare. De pildă, pe terenul deținut de copreședintele USR Plus Constanța, Nedelcu Ilyus-Edward, se ridică în prezent un bloc de 8 etaje. Imobilul se află la numai doi metri față de o grădiniță. În alte cazuri, pentru distanțe mult mai mari sau pentru clădiri mult mai mici, s-a făcut un scandal monstru public. În acest caz, niciun membru USR Plus nu a spus nici „pâs”. Investitorul promite să facă și ceva spații verzi. Pe acoperiș. Nu, nu e glumă. Terenul a fost cumpărat de Nedelcu în 2016. Pe el nu era construit nimic. Era spațiu verde. Nu sunt prea multe în zonă. Oare n-ar fi fost un astfel de spațiu bun pentru copiii de la grădinița de lângă și pentru locuitorii din zonă, într-un oraș sufocat de betoane. Ironic sau nu, înainte de campania electorală pentru Primăria Constanța Nedelcu spunea: „Cu toții vrem o viață de calitate și acum o putem avea. USR PLUS e valul schimbării.”

Locul pe care se construiește acum un bloc de 8 etaje era, înainte, un spațiu verde. Sursă foto: Google Earth
Locul pe care se construiește acum un bloc de 8 etaje era, înainte, un spațiu verde. Sursă foto: Google Earth

S-a asociat cu un dezvoltator imobiliar

Ca să fim sinceri, liderul USR nu construiește blocul respectiv. Probabil că nu are forța financiară (așa reiese din declarația de avere). A făcut în schimb altceva. S-a asociat cu o firmă, Dakonis Imobiliar SRL. Aceasta construiește pe terenul deținut de politician și soția sa. În situații de acest gen – nu știm cum stau lucrurile exact în cazul de față, cel care pune terenul primește cam un sfert din investiția finală, potrivit surselor noastre din piața imobiliară.

De altfel, Ilyus-Edward şi Adina Lucia Nedelcu figurează ca beneficiari ai PUZ-ului, ei fiind cei care au făcut demersurile necesare pentru ridicarea blocului, pe vremea când primăria era condusă de Decebal Făgădău, PSD, și când colegii săi protestau împotriva investițiilor imobiliare din Constanța. Mă scuzați, împotriva unor investiții imobiliare.

Dakonis Imobiliar SR este deținută de familia Paşata, care a mai construit câteva imobile în Constanța pe vremea lui Radu Mazăre și Decebal Făgădău. În 2014, a obținut autorizația de construire pentru un bloc de 8 etaje pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 187A, fiind prevăzut cu 42 de locuri de parcare. Doi ani mai târziu omul de afaceri a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu pentru proiectului „Imobil P+5-8 E locuinţe colective”. Blocul a fost ridicat în staţiunea Mamaia, bulevardul Mamaia nr. 483, pe malul lacului Siutghiol, în zona hotelurilor Dorna şi Apollo.

Spațiu verde pe bloc?!

Amplasamentul studiat prin PID – parcela IE 246075 – este proprietatea privată a beneficiarului lyzus Edward Nedelcu şi a Adinei Lucia Nedelcu, investitor fiind Dakonis Imobiliar SRL, conform contractului de asociere în participaţiune 1563/10.07.2017. Investitorul va ridica pe bulevardul 1 Mai nr. 44, lângă Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 42, vizavi de Centrul de Scafandri, un imobil locuinţe colective P+8 etaj. Primăria Constanţa a emis, în acest sens, certificatul de urbanism nr. 2413 din data de 25.06.2018. La etajele 1-8 se propune amenajarea apartamentelor cu două şi trei camere, având suprafeţe utile de până la 100 mp. În cele două niveluri de subsol vor fi amenajate parcări, spaţii tehnice şi un adăpost de apărare civilă. La parter vor exista un spaţiu comercial cu acces separat din stradă, spaţii tehnice, spaţii de colectare a gunoiului menajer. Spaţiile verzi se vor amenaja atât la nivelul terenului, cât şi pe terasa circulabilă peste etajul 8. Accesul pietonal şi accesul auto se vor realiza din bulevardul 1 Mai.

Firme pe care o deține a avut profit de 595 de lei pe lună

Nedelcu Ilyus-Edward a fost prezentat de partid ca antreprenor. Acesta deține 75% dintr-un SRL care are ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”. Restul este deținut de soție. În anul 2020, firma a avut o cifră de afaceri de 3.038.636 lei și un profit de numai 7.144 lei, adică 595 de lei pe lună.

Potrivit declarației de avere, Nedelcu Ilyus-Edward deține, din 2016, alături de soție, un teren de 992 de mp în Constanța, dobândit prin vânzare – cumpărare. Este vorba despre terenul pe care se ridică blocul. Rețineți, cumpărat în 2016. Nu vorbim de o moștenire sau de un teren care exista în proprietate de ani de zile, ci despre unul achiziționat cel mai probabil cu scop investițional. Soții Nedelcu mai au 25.000 de mp de teren agricol în Mihai Viteazu și 6.800 mp în Bistrița Năsăud. Dețin un apartament de 103 mp, dar și un garaj. În declarație sunt trecute și bijuterii din aur în valoare de 20.000 de euro, dar și un depozit de 137.166 lei și un cont curent de 3.369 de euro. La venituri sunt trecute salariile din firmă pe care o dețin, dar și dividende de aproape 179.000 lei (a scris greșit, de două ori, „dividente”). Soțul a fost plătit cu 17.957 de lei ca administrator de firmă, soția cu 17.928 de lei ca șef de magazin. Adică circa 1.500 de lei de fiecare pe lună.

Declarația de avere a fost completată pe 2 iunie 2021.

A acuzat administrația care i-a dat autorizație că e „defectuoasă”

Iată ce spunea Nedelcu Edwuard cu numai două zile înainte de alegerile locale din municipiul Constanța, după ce a postat o fotografie cu el și Stelian Ion, candidatul USR Plus. Decideți dumneavoastră dacă este un discurs, ipocrit, dublu sau nu, în condițiile în care vorbește că am avut parte de o administrație „defectuoasă”, la care însă a apelat pentru a ridica un bloc de opt etaje lângă o grădiniță.

Stelian Ion și Nedelcu Ilyus-Edward, înainte de alegerile locale din Constanța. Sursă foto: Facebook

„Dragi constănțeni, mai sunt 2 zile până pe 27 septembrie, momentul 0 de la care Constanța va renaște!
Ceea ce cu toții am trăit, aici, în Constanța, în ultimii 30 de ani, se poate rezuma în câteva cuvinte: un lung șir de oportunități ratate. Am avut parte de o administrație locală defectuoasă, marcată de scandaluri de corupție. O administrație în timpul căreia calitatea vieții constănțenilor a scăzut mult. E nevoie de o schimbare radicală.
Județul Constanța are nevoie de oameni noi. Noi, la USR PLUS vrem să aducem Constanța acolo unde îi este locul. Oamenii USR PLUS sunt oameni de calitate: competenți, cinstiți, curajoși, oameni foarte bine pregătiți profesional care au activat, majoritatea, în mediul privat. Avem o viziune deschisă și responsabilă asupra dezvoltării pe termen lung, mediu și scurt, a județului nostru. Fiecare comunitate este importantă.
Avem în spate 2000 de ani de istorie nevalorificată turistic. Ne lipsește infrastructura de orice fel, iar mediul antreprenorial suferă dezechilibre.Trebuie să ne concentrăm pe educarea copiilor, pe formarea lor, astfel încât să răspundă provocărilor contemporane, dar trebuie să le oferim și oportunități pentru a-și construi un viitor aici, acasă. Consiliul Județean va acorda susținere primăriilor și va urmări ca acestea să acceseze banii europeni.
Cu toții vrem o viață de calitate și acum o putem avea. USR PLUS e valul schimbării!”

Despre Dakonis Imobiliar SRL

Dakonis Imobiliar SRL a fost înființată în anul 2011, cu sediul social pe strada Poporului din Constanța. Capitalul social este de 5.700 lei. Asociați în firmă sunt Adam Pașata, cu o cotă de 40%, Cociu Pașata, cu o cotă de 30% și Nicoleta Pașata, cu o cotă de 30%. Cociu Pașata este administratorul firmei, care are ca activitate principală, conform codului CAEN, „Dezvoltare imobiliară”. În anul 2020, firma a avut 4 salariați, la o cifră de afaceri de 4.743.905  lei, cu un profit de net de 154.233 lei.
 
Cociu Pașata mai este asociat cu 40% la Adamar Imobiliare SRL, alăduri de Adam Pașata (60%). Cel din urmă mai este asociat și în Padalact Pres SRL, unde deține 100%. Cociu Pașata a mai fost asociat și administrator în Paco Pro Investment SRL, Palex 97 SRL și Palex Prod SRL, toate trei fiind radiate.

Nedelcu Ilyus-Edward nu este singurul membru PLUS care investește în imobiliare. A mai făcut-o și Andrei Brighidău, candidat la o funcție de consilier local din partea Alianței USR PLUS, care, împreună cu niște prieteni, a construit un bloc în Mamaia. Are 58 de camere și numai 29 de locuri de parcare. Tot pe vremea PSD.

O întrebare retorică: oare de ce nu au avut nimic de spus Stelian Ion și colegii săi despre acest bloc de 8 etaje, construit la doi metri de o grădiniță, pe spațiu verde? Și un pariu: nu o vor face nici de acum înainte.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Bloc de 8 etaje, lângă o grădiniță, pe un fost spațiu verde, pe terenul copreședintelui USR Plus Constanța

  1. Drept administrativ. Domeniul public al statului, comunitar a ramas un vis. Conform legii este inalienabil, insesizabil și impresctiptibil. Este al statului, al tuturor, este public. Fără titulari privați.Se vrea dispariția noțiunii de Stat. Proprietatea publica . Proprietatea publica nu trebuie data privatilor. Este ilegal.Primariile și consille locale au devenit privati. Nu mai reprezinta interesul public democratic social moral popular.Ei consilierii, adopta prin hotărâri abuzive ale consililor locale decizii ilegale. De jaf și demolare și distrugere publica a României. Fără sa ii controleze nimeni. De aceea UE vrea sa și schimbam Constitutia.Tocmai pentru demolarea României.A națiunii romane.Dar Domnul ne păzește. Domn
    pe care ei, îl urăsc.Caci este omul. Creatorul. Dreptatea.Adevarul. Cuvântul. Primariile și consiile locale sunt jupani absoluți pe romani. Pe domeniul public. Consilierii locali fac fără rușine și blocuri personale pe terenurile însușite de ei. Fac ce vor cu bunurile publice,cu domeniul public. Fara vreo opoziție. Au făcut drumurile publice din Constanța un iad. Constrângeri maxime abuzive. Fara logica.Nimeni nu mai contreaza, conteaza, controlează aceste masuri.România, sat fara lege.Fara democrație. Are loc gaurirea, distrugerea Constantei. A solului. Pentru blocurile lor.Trezirea instituțiilor statului. De aparare a noastră, a României. E timpul. Paza democrației câștigate în 1989. Se pierde incet incet. Tocmai dreapta face asta. Pacat. Dumnezeu ne apară. Totuși, La mulți ani 2022 ! Trezirea! Privegheati.Vegheati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se întrerupe furnizarea apei potabile în mai multe zone din municipiul Constanța

lun oct. 4 , 2021
RAJA S.A. va executa miercuri, 06 octombrie 2021, lucrări de înlocuire a conductei de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga, din municipiul Constanța. Pentru realizarea intervențiilor, se va sista furnizarea apei potabile, în intervalul orar 08.00 – 23.00, […]

V-ar putea interesa și: