Blocul turn de 35 de etaje pe care voia să îl construiască un medic în Constanța nu se va mai face

1

Consilierii municipali au anulat o hotărâre care prevedea construirea unui turn de 35 de etaje în centrul Constanței

Consilierii municipali au anulat o hotărâre de Consiliu Local din anul 2007 care prevedea construirea unui turn de 35 de etaje în centrul Constanței, la intersecția străzilor Traian și Termele Romane. În plus, clădirea urma să aibă 7 etaje în subsol.

Consilierii au votat încetarea valabilității hotărârii prin care a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu.

Blocul turn urma să aibă spații comerciale, 540 apartamente și 737 de locuri de parcare. Terenul este proprietatea celebrului medic Alexandru Octavian Șerban și a soției.  Acesta este inclus în Dispoziția nr. 3.750/2002 a lui Radu Mazăre, ce a fost desființată parțial de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în Dosarul Retrocedărilor.

Având în vedere că hotărârea din 2007, prin care s-a aprobat PUD-ul pentru acest imobil, nu a produs efecte, până la această dată nefiind emisă autorizația de construire în acest sens, primarul Vergil Chițac propune încetarea valabilității hotărârii. Proiectul său de hotărâre va fi votat de către consilierii locali în ședința de vineri, 30 iulie a.c.

Alexandru Octavian Șerban a fost achitat în Dosarul Retrocedărilor. Dar anul trecut el a contestat executarea hotărârii definitive a Înalte Curți de Casație și Justiție din dosar, pentru ca aceasta să clarifice conținutul ei, deoarece Primăria Constanța refuză să înlăture din evidențele sale sarcinile asupra celor nouă terenuri pe care el le deține. Magistrații i-au respins contestația considerând că terenurile ce trebuie recuperate de Primărie sunt clar indicate în hotărâre, iar cele pe care le are medicul în proprietate nu fac parte din acestea.

Consilierii PSD și USR nu au vrut însă să anuleze și un PUZ care prevede construirea unui bloc de 5 etaje pe strada Mihai Viteazu nr. 58, între case.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Blocul turn de 35 de etaje pe care voia să îl construiască un medic în Constanța nu se va mai face

  1. ar avea astia atitia bani ? de unde frate ca toti medicii tipa de foameChiar sint curios Pe dealta parte cred ca ar arata groaznic In marile orase europene cu staif asa ceva se construieste la periferie si incet incet se formeaza cartier de asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bloc cu 5 etaje între case? USR nu spune „nu”. Beneficiar este fratele unui fost consilier al lui Radu Mazăre

vin iul. 30 , 2021
Consilierii municipali au fost invitați azi să voteze anularea unei hotărâri care prevedea construirea unui bloc de 5 etaje pe strada Mihai Viteazu din Constanța. Un bloc între case, lângă o clădirea veche și frumoasă, colț cu Tudor Vladimirescu. Politicienii de la USR, care s-au bătut ani de zile pentru […]

V-ar putea interesa și: