BMW-ul Elenei Băsescu, ridicat de Poliția Locală Constanța

BMW-ul de lux al Elenei Băsescu a fost ridicat, în această dimineață, de Poliția Locală Constanța.

Mașina era parcată într-o stație de autobuz din zona Tomis 3. O autospecială a Confort Urban, societatea Consiliului Local Constanța, i-a ridicat-o, așa cum ridică mașinile parcare neregulamentar.

Elena Băsescu, fiica fostului președinte al României, este candidat PMP pentru un post de deputat, mamă a trei copii, nu muncește. Anul acesta, și-a cumpărat un BMW X6 40i, mașină care poate ajunge la 90.000 de euro.

Un astfel de model are 340 de cai putere, atinge suta de kilometri în 5,5 secunde. Are tracțiune 4×4 și un motor de 3 litri. E puțin mai greu de manevrat în orașele aglomerate, din cauza lungimii de 4,935 metri.

Elena Băsescu nu are nicio locuință, potrivit declarației de avere. Nu are nici terenuri. Are însă bijuterii de aur și argint și ceasuri în valoare de circa 40.000 de euro, achiziționate în perioada 2007 – 2014.

Mai are peste 136.000 de euro în conturi, bani depuși în 2012, respectiv 2018.

Și președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, a fost surprins, în trecut, parcând neregulamentar, pe trotuar, în ciuda stâlpișorilor. Detalii aici: Claudiu Palaz, stăpânul trotuarelor

Cât trebuie să plătească

Ridicarea autovehiculelor în Constanța se aplică din martie 2019 și este dispusă de poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Constanţa şi de poliţiştii locali de la Direcţia Generală Poliţia Locală – Primăria Constanţa. Maşinile pot fi recuperate doar de utilizatorii de drept în prezenţa unui poliţist şi după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare maşini – 450 de lei, tarif transport maşini – 120 de lei, tarif depozitare maşini/ zi – 60 de lei. În total – 630 lei.

Iată câteva situaţii în care poate fi dispusă măsura ridicării maşinilor: sunt pe carosabil unde staţionarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spaţii verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate şi semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap etc. Maşinile sunt depozitate în parcul auto al SC Confort Urban, parc situat pe strada Caraiman nr. 1 Constanţa.

Programul de restituire este non-stop. Constănţenii pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat sunând la dispeceratul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa (aparţine de Primăria Constanţa, cu sediul pe strada Amzacea nr. 13) – 0241.484.205 sau la dispeceratul Serviciului Rutier Constanţa – 0241.503.504.

„Activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare este realizată de SC Confort Urban, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Constanţa. În prezent, societatea dispune de o autospecială, urmând ca în perioada următoare să mai fie achiziţionată încă una“, a anunţat primăria.

I-am solicitat un punct de vedere doamnei Elena Băsescu, îl vom publica nealterat dacă îl vom primi.

Completare ora 15.52: Elena Băsescu recunoaște că a avut mașina parcată neregulamentar toată noaptea

P.S. Într-o variantă inițială a articolului a apărut informația că mașina era parcată pe bd. Lăpușneanu. Ne cerem scuze pentru eroare. Era parcată în zona Tomis 3.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “BMW-ul Elenei Băsescu, ridicat de Poliția Locală Constanța

  1. masina a fost ridicata din tomis 3 din statia de autobuz de pe strada soveja… halal informatii aveti. vai de capul vostru

  2. Foarte bine! Dar asteptam si confiscarea banilor de prin banci. Ca nu a muncit prea mult aceasta doamna, in aceasta viata. Doar de vacante de lux a avut parte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ședința noului Consiliu Județean Constanța. Prioritățile președintelui Mihai Lupu

vin nov. 6 , 2020
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pe 12 noiembrie 2020, ora 13.00 de către Mihai Lupu, în calitate de preşedinte. Iată ordinea de zi: Depunerea jurământului de către trei consilieri județeni. Proiect de hotărâre privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Constanța mandatul 2020 – 2024. Proiect […]

V-ar putea interesa și: