Aveți BMW? Atenție, e posibil să ia foc din senin

BMW 520D în flăcări, în Coreea de Sud (foto: CNN Money)

Mii de BMW-uri nu vor mai avea voie să circule pe șoselele din Coreea de Sud, după ce aproape 30 de mașini au luat foc în mers, din senin.

BMW a anunțat va începe în Europa o rechemare amplă pentru 324.000 automobile echipate cu motoare diesel, din cauza unor defecțiuni care ar putea provoca aprinderea motorului, după cum scrie presa germană care citează surse din interiorul companiei. Acțiunea este în strânsă legătură cu evenimentele din Coreea de Sud, unde mai multe incendii la bord au stat la baza unei rechemări pentru 100.000 de vehicule.

Nu mai puțin de 39 de BMW-uri au luat foc, din cauza unei defecțiuni la conducta de recirculare a gazelor, de la turbina motoarelor diesel, au condus BMW la demararea rechemării pentru modelele vizate și la transmiterea de scuze proprietarilor coreeni.

„Pentru recenta serie de incendii petrecute în țară, ne cerem scuze sincer pentru cauzarea de îngrijorare și neliniște în rândul populației și autorităților guvernamentale”, a anunțat șeful BMW Coreea, Kim Hyo-joon într-o conferință de presă.

Incendiile din Coreea s-au petrecut în acest an, în intervalul ianuarie – iunie, iar o parte dintre proprietari au declanșat acțiuni în justiție, solicitând despăgubiri modice, în valoare de 5 milioane de woni (circa 3800 de euro).

BMW a vândut peste două milioane de mașini, anul trecut, în întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.