Boboteaza 2021 în imagini

Mii de credincioși participă, miercuri, la la procesiunea și Slujba religioasă de Sfințire a Aghiasmei Mari, ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza).

Mai jos puteți urmări imagini de la eveniment.

Boboteaza 2021

ÎPS Teodosie a spus că Boboteaza se va ține ca întotdeauna, pentru că nu Pământul se supune cerului, ci invers.

„Slujba de Bobotează începe la 8.30 și vom ieși în procesiune la ora 11.00 – 11.15. Vom merge în Portul Tomis. Sperăm că va fi o sărbătoare importantă pentru toți, toți ne vom lumina la față cu aceste daruri ale Bobotezei și luând apa sfințită se vor lumina și sufletele noastre. Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm. Omul care are entuziasm și crede și se roagă nădăjduiește în Dumnezeu, nu pățește nimic. Căci Dumnezeu biruiește și bolile, și pe cel viclean, și dușmănia dintre noi Dumnezeu o biruiește”, spunea, ieri, IPS Teodosie, referitor la program.

Slujbe au fost organizate și în alte localități. Mai jos aveți imagini din Medgidia, inclusiv din momentul în care câțiva tineri s-au aruncat după cruce.

Știre în curs de actualizare.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.