Boboteaza în Medgidia. Curajul și credința au fost recompensate

Astăzi, 06 ianuarie 2022, creștinii ortodocși de pretutindeni prăznuiesc Botezul Domnului, una dintre sărbătorile esențiale ale creștinătății.

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Medgidia, în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat, pe faleza canalului Dunăre-Marea Neagră, manifestările liturgice devenite tradiție.

Prezenți în număr mare la eveniment, locuitorii municipiului Medgidia alături de reprezentanți ai administrației publice locale au asistat la slujba de sfințire a apei.

Un alt moment mult așteptat al manifestării a fost săvârșirea ritualului de aruncare a Crucii în apă. Conform tradiției creștine, preoții aruncă Sfânta Cruce, pentru a fi recuperată și adusă la mal. Datina spune că persoana care va recupera crucea va cunoaște numeroase binecuvântări.

Încurajați de vremea binevoitoare nouă de tineri curajoși s-au întrecut la înot astăzi, în vederea recuperării Sfintei Cruci.

Câștigătorul competiției din acest an a fost Florentin Alexandru Goiceanu, un electrician în vârstă de 37 de ani.

Administrația publică locală a recompensat curajul și credința câștigătorului cu suma de 2000 lei, o diplomă de merit și crucea de lemn, felicitându-i totodată pe toți participanții pentru credința, curajul și ambiția de care au dat dovadă.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Imaginea dezolantă a nesimțirii și nepăsării

Thu Jan 6 , 2022
Primăria Valu lui Traian a postat, astăzi, o poză care este dovada nesimțirii unor locuitori. Din păcate. Este vorba despre un mic munte de șervețele umede scoase din canalizare. „Mormanul de servetele umede si alte asemenea din imagine s-au adunat numai in 3 saptamani intr-un gratar de canalizare de pe […]