Bogdan Bola: „Administrația Chițac&Ovanesian își bate pur și simplu joc de banii contribuabililor constănțeni demonstrând că nu le pasă deloc de orașul acesta”

Bogdan Bola, deputat din partea Partidului Forța Dreptei, fost membru PNL, a criticat dur lipsa de măsuri a administrației Chițac – Ovanesian referitoare la groapa de gunoi din portul Constanța.

„Acestea sunt proporțiile dezastrului ecologic în Constanța. Iar noi toți plătim cu vârf și îndesat incompetența și indiferența celor care au condus și conduc Primăria Constanța de ani de zile.”, a scris pe pagina sa de Facebook, unde a postat un filmuleț elocvent.

„Luna aceasta, Garda de Mediu a anunțat că municipalitatea a fost amendată cu 100.000 de lei deoarece la depozitul de deșeuri inerte din Poarta 9 au fost găsite amestecate și deșeuri menajere și reciclabile, nu doar deșeuri provenite din demolări sau construcții.

Ba mai mult, cu toate că aici erau autorizate să ajungă deșeurile provenite DOAR din municipiul Constanța, se pare că cineva a permis, pe o perioadă foarte mare de timp, să fie depozitate deșeuri aduse din tot județul. Iar toată această “mizerie” se întinde pe hectare întregi…

Practic, pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deşeurilor inerte din construcţii şi demolări din Mun. Constanţa, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deşeuri inerte, în amestec cu deşeuri menajere şi reciclabile de toate tipurile, acestea fiind îngropate şi acoperite cu pământ

În consecință, Primăria Constanța a fost amendată, s-a făcut sesizare penală, iar depozitul din Poarta 9 a fost închis. Însă cine plătește acum pentru incompetență sau corupție? Vergil Chițac tace, iar primăria nu explică în nici un fel cum a fost posibil ca acolo să fie depozitate deșeuri menajere în situația în care accesul la depozitul din Poarta 9 nu se făcea pur și simplu, ci era monitorizat și supravegheat.

În plus, Primăria Constanța trebuie să explice care vor fi costurile suplimentare pentru transportul deșeurilor inerte la alte depozite din județ și cine le suportă?

Administrația Chițac&Ovanesian își bate pur și simplu joc de banii contribuabililor constănțeni demonstrând că nu le pasă deloc de orașul acesta.

Vom face mai multe demersuri, atât la Primăria Constanța, Ministerul Mediului cât și la organele abilitate pentru a face tot posibilul să oprim astfel de fenomene. Și uite așa, în timp ce inițiativa mea legislativă, de a combate și a pedepsi drastic acest flagel care ia tot mai mare amploare, este blocată în Comisiile Parlamentului, unii încearcă, la propriu, să bage tot gunoiul sub preș…”, a mai spus Bogdan Bola.

Actualul viceprimar Ionuț Rusu dădea vina pe Făgădău

Culmea, subiectul acestei gropi de gunoi a fost adus în atenția opiniei publice de Ionuț Rusu, managerul unei firme de crewing, membru PNL, pe vremea când NU era viceprimar.

„Primarul Decebal Făgădău se pregătește intens de campanie electorală, anunță programe de smart-city, schimbă băncuțe, reface proiecte de mântuială cu milioane de euro, face donații pe banii altora, dar ignoră complet adevăratele probleme ale orașului. Și nu doar că le ignoră, dar le girează, închizând ochii. Suntem practic martorii unei numărători inverse, în care nepăsarea și corupția pot naște, din nou monștri. Așa cum poveștile din presa internațională ne spun tot mai mult că pandemia COVID-19 a fost girată de faptul că autoritățile chineze au închis ochii în fața unei probleme serioase, care acum, la aproape jumătate de an de la debut a adus lumea în pragul unei crize economice fără precedent, așa orice gest de a închide ochii, poate fi rețeta unui dezastru. Cernobîl a dovedit-o în 1986 – corupția și nepăsarea duc la moarte. Constanța stă pe o bombă ecologică, una cu ceas. Iar numărătoarea inversă a început în urmă cu 20 de ani. De când a început și lunga suferință a Constanței sub administrația incompetentă a PSD. Și de parcă nu ar fi fost suficient că trecem cu toții prin cea mai grea încercare sanitară, declanșată de pandemia COVID-19, municipiul Constanța este în pericol să devină un focar de infecție, cu girul primarului Decebal Făgădău și a mentorului său, mult mai faimosul Radu Mazăre.”, spunea Ionuț Rusu în mai 2020.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cod galben de vânt puternic în Constanța, vreme caldă pentru această dată

Mon Nov 21 , 2022
Constanța este astăzi, 21 noiembrie, sub un cod galben de vânt puternic. Vremea va continua să fie caldă pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări temporare ziua, când va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă în jurul a 7 grade. […]